امروزه دلیل اصلی و مهم استفاده از شبکه های مجازی و اینترنت برای مردم عادی سرگرمی و لذت بردن است. به همین منظور در سیاست های جدید،تولید محتوای خشک و رسمی کارایی گذشته را ندارد. در عوض استفاده از روش های تعاملی و برقراری ارتباط دو سویه بسیار مورد استقبال است. زیرا کاربران همیشه دوست دارند در روند کار سهمی داشته باشند. تا ضمن رسیدن به مقصودشان، اوقات خوشی را سپری کنند. در این مقاله به برسی تکنیک های تولید محتوای تعاملی (Interactive Content) و اهمیت آن می پردازیم . پس در ادامه همراه ما باشید…
آنچه در این مقاله میخوانید ....
نگاهی به محتوای تعاملی
محتوای تعاملی نوعی از تولید محتوا است که مخاطبان را ترغیب به فعالیت می کند. این نوع از محتوا باعث بوجود آمدن احساس صمیمیت بین تولید کننده محتوا و مصرف کننده آن می شود و این کار با تعامل و مشارکت کاربر انجام می شود . جذابیتی که در لایه های این محتوا است افراد را به طور ناخداگاه جذب می کند و باعث عکس العمل آنها می شود.
امروزه بسیاری از کمپانی های بزرگ بر پایه محتوای تعاملی کار و فعالیت می کنند. و حتی تعداد زیادی از سایت ها و شبکه های اجتماعی برای گستره و ساده تر کردن استفاده از این بستر به روز رسانی و آپدیت می شوند. این نوع از محتوا بر روی جذب مخاطب و بازاریابی تاثیرات مثبتی دارد. و به عنوان کاتالیزوری در تجارت آنلاین عمل می کند.
چرا باید از محتوای تعاملی استفاده کنیم؟
اگر شما راه های زیادی را امتحان کردید اما هنوز به نتیجه دلخواه خود نرسیده اید ، از این به بعد محتوای تعاملی تولید کنید. محتوای تعاملی قدرت بی نظیری در افزایش بازدید و جذب مخاطب و تعامل بین مشتری و خریدار دارد . تولید محتوای تعاملی می تواند عامل قدرت و برتری شما نسبت به دیگران باشد.
شما با استفاده از روش های خلاقانه و ایده های نو که جذابیت های فراوانی دارند ، می توانید پیروز میدان باشید. این روش علاوه بر احترام به علایق مشتریان موجب نمایان شدن نقاط ضعف و قدرت و تلاش برای بهتر شدن می شود. اهمیت دیگر این محتوا این است که به کاربران نشان می دهید برای آنان ارزش قائل هستید و فقط برای پول و منفعت فعالیت نمی کنید.
دلایل اهمیت Interactive Content:
- برقراری ارتباط قوی تر و تقویت ارتباط دوطرفه
- دریافت بازخورد بیشتر از مخاطبان
- بدست آوردن نتایج برای بهینه سازی عملکرد و ارائه محتوای باارزش تر
انواع این محتوا:
- نظرسنجی
- _پادکست
- اینفوگرافیک
- ایمیل ها
- ارزشیابی
- ویدیو
- مسابقه
- کتاب الکترونیک (Ebooks)
📝نکات استفاده از روش های تعاملی
در ادامه این قسمت به بررسی برخی از مهم ترین نکات و مولفه هایی که باید در تولید این نوع از محتوا درنظر بگیرید خواهیم پرداخت. شما با درنظر گرفتن این موارد میتوانید فعالیت هایتان را بهبود ببخشید و گام بزرگی برای ارتقای کسب و کارتان بردارید.
1. بهره گیری از ایمیل مارکتینگ
همان طور که در قسمت بالا اشاره شد یکی از روش های برقراری ارتباط تعاملی با مخاطبان به صورت شخصی ارسال ایمیل می باشد. بسیاری از شرکت ها و یا سایت های معروف مشتری ها و مخاطبان را بوسیله ایمیل از تخفیفات و یا بروزرسانی ها آگاه می کنند. این کار علاوه بر آگاه سازی به مرور می تواند بازید سایت را چندین برابر کند و محتوای تعاملی تاثیر مستقیم بر سئو و رنک سایت شما دارد. امروزه به این روش ایمیل مارکتینگ میگویند و یکی از نکات مهم در بازاریابی محتوا و تعامل با مخاطبان محسوب میشود.
در محتوای تعاملی خود سعی کنید افراد را کنجکاو کنید. کنجکاوی می تواند مخاطبانتان را به مشتری تبدیل کنند چون شما به صورت دائمی باعث درگیری ذهن مخاطب شده اید و در همین برهه از زمان استفاده از ایمیل هایی با محتوای تعاملی کاملا به نفع شما خواهد بود.
2. نحوه بهره گیری از نظرسنجیها
نظر سنجی و ارزیابی امروزه یکی ازمولفه های برتری در هر کسب و کار است. و حتی نمایش نتیجه واقعی نظرسنجی ها به عموم موجب افزایش سطح اعتماد کاربران به شما می شود. این نظرسنجی باید به صورت خلاقانه و سریع باشد تا وقت زیادی از افراد نگیرد. پس قدرت نظر سنجی را دست کم نگیرید. توصیه میشود در کنار محتوای تعاملی که در صفحات مجازی خود قرار می دهید؛ از نظرسنجی و جواب دهی به کامنت ها، حتی کامنت های منفی غافل نشوید.
3. تاثیرگذاری ذهنی
3_برانگیخته کردن حس کنجکاوی مخاطبان در تولید محتوای تعاملی بسیار مهم است. نکته دیگر در این راه این است که مخاطبان شانس خود را برای بدست آوردن چیزی امتحان کنند. از برجسته ترین این نمونه ها مسابقه و قرعه کشی است یا هر چیزی که بتواند مخاطب را ترغیب کند. همیشه افراد زیادی برای شرکت در قرعه کشی ها حضور پیدا می کنند. و حتی افرادی حاضر به پرداخت مبلغی برای شرکت در آن هستند. پس قدرت این روش را فراموش نکند و سعی کنید به درستی از آن بهره ببرید. اما حواستان باشد به هیچ وجه سعی نکنید از اعتماد افراد سوء استفاده کنید.
4. بازاریابی در لحظه
در محتوای تعاملی خود سعی کنید از راه هایی نظیر real time marketing یا بازاریابی در لحظه استفاده کنید. در واقع برای اعجاز محتوا توصیه می شود از استراتژی های به روز استفاده شود تا ذهن افراد را هدف قرار دهد. در واقع امروزه الخصوص جوان ها به دنبال ترند های روز می گردند و در کنار آن ها از محتوای تعاملی با استراتژي های به روز بسیار استقبال می کنند.
5. بهره گیری از محتوای ویدیویی
در محتوای تعاملی خود می توانید از ویدیو های کوتاه استفاده کنید . البته سعی کنید این ویدیو ها طوری نباشد که حوصله کاربر را سر ببرد . و علاوه بر این نکات، توجه داشته باشید که در ویدیو خود به صورت غیر مستقیم وبسایت و صفحه مجازی خود را تبلیغ کنید.
6. توجه به برندینگ
محتوا را شخصی سازی کنید و به عبارتی برند خود را منحصر به فرد کنید تا محتوای تعاملی با بازده بالایی داشته باشید. شما می توانید با پروموشن ها، تخفیف ها، قرعه کشی ها و حتی جایزه ها و اشانتیون های یهویی می توانید شخصی سازی محتوا انجام دهید.
7. استفاده از محتواهای موجود
برای چیدن یک استراتژی تعاملی قوی میتوانید از مطالبی استفاده کنید که قبلا نوشته اید و پتانسلی خوبی برای تعاملی شدن دارند.بنابراین شما میتوانید به این محتواها یک هدف و برنامه جدید بدهید. شما میتوانید در این نوع از محتواها عناصر لازم برای تعامل را قرار دهید و در انتها نیز میتوانید یک مسابقه و یا جایزه برای ترغیب بیشتر افراد قرار دهید.
8. طراحی محتوای تعاملی با طراحی واکنشگرا (ریسپانسیو)
طراحی ریسپانسیو برای سایت ها مخصوصا وبسایت های تعامل محور بسیار مهم است. این به آن معناست که کاربر یا مخاطبان سایت بتوانند با هر دستگاهی بهترین نسخه از سایت را بهمراه داشته باشند و بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنند. پس میتوان نتیجه گرفت که تنها چیدن یک استراتژی کافی نیست بلکه شما باید یک بستر مناسب نیز برای استفاده از محتوا و ارتباط گیری و تعامل افراد نیز فراهم کنید.
جمع بندی
میزان موفقیت و نتیجه روش هایی که عنوان شد بستگی به عوامل زیادی از جمله چگونگی ارائه و میزان نو آوری شما دارد. برای رسیدن به هدفتان در این راه باید به شناخت رفتار ها و نیاز های مخطبانتان بپردازید. امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید.لطفا نظرات و تجربیاتتون رو در این زمینه برای ما بنویسید.
برای مشاهده مقاله های بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینک به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.