دانستن تفاوت وردپرس و جوملا میتواند شما را در راهاندازی سایت برتر کمک کند. وردپرس و جوملا سیستمهای مدیریت محتوا هستند پس تفاوت وردپرس و جوملا در چیست؟
تفاوت وردپرس و جولا در چیست؟ طراحی سایت با جوملا توصیه میشود یا وردپرس؟ هر سیستمی در زمینه طراحی سایت ویژگیهای مثبت و منفی زیادی دارد پس شما برای داشتن سایت بهتر و سئو قویتر باید بهترین گزینه را انتخاب کنید. حتی گاهی پیش میاید که مجبورید بین بد و بدتر انتخاب داشته باشید. پس با بررسی این پلتفرمها بر اساس نیاز و امکانات بهترین انتخاب را داشته باشید. تیم تولید محتوای آی مهدیار قرار است در این مقاله شما را با تفاوت وردپرس و جوملا آشنا کند تا کمکی در انتخاب شما کرده باشد پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید ....
نگاهی بر پلتفرم جوملا ( Joomla )
قبل از بررسی تفاوت وردپرس و جوملا بهتر است کمی با این پلتفرمها بیشتر آشنا شویم. جوملا به معنای « همه با هم » است. در واقع جوملا یک زیر شاخه از سیستم مدیریت وب سایت Momba است که البته در سال 2005 اعلام استقلال کرد. این سیستم بصورت اپن سورس فعالیت کرد. این سیستم دارای یک هاست برای زبانهای PHP است.
برای دانستن دربارهی « تفاوت هاست اشتراکی با سرور اختصاصی در چیست ؟ » اینجا کلیک کنید.
در کل جوملا توانایی ایجاد فروشگاه اینترنتی، راهاندازی فروم، مدیریت فایلها، سیستمهای تبلیغاتی و… را دارد. جوملا رایگان است و نصب آن آسان است. و همچنین پشتیبانی از تجارت الکترونیکی را داراست. و همچنین با اسکریپتهای PHP سازگار است. جوملا قابلیت این را دارد که افزونههایی را روی آن نصب کرد تا سئوی قویتری را ارائه داد. و همچنین جوملا از پلتفرم فارسی نیز پشتیبانی میکند.
از طرفی جوملا کمی پیچیده است. از نظر سئو، محتوا را به نحو احسن برای موتورهای جستجو ارائه نمیکند. وجود ماژول در جوملا کمی دسترسی را به بخشهای جانبی سختتر کرده است.
وردپرس بهتر است یا جوملا؟
بهتر است بدانید هر دو این سیستمها، سیستمهای مدیریت محتوا هستند.در هر دوی این سیستمها امکاناتی نظیر سفارش سازی، منابع مناسب، پشتیبانی دیده میشود. پس حالا که هر دو این پلتفرمها این امکانات را دارند پس تفاوت وردپرس و جوملا در چیست؟ امروزه استفاده از وردپرس در سطح جدول پلتفرمهای مدیریت محتوا قرار دارد و در واقع کاربران و طرفداران بیشتری دارند و بسیار محبوبتر است.
اما هر کدام از این سیستمها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما همچنان کاربرد خود را در ساخت محتوا و طراحی سایت حفظ کردهاند.
چک لیست تفاوت وردپرس و جوملا
توجه داشته باشید که تفاوت وردپرس و جوملا حکم بهتر و بدتر بودن نرم افزار و افزونههای مدیریت محتوا نیستند. در واقع همه محتواهایی که از درگاه جوملا یا وردپرس خارج میشود به یک وب سرور میرود که مورد تفسیر قرار گیرند و در واقع با سازگاریهای الگوریتمهای گوگل مقایسه میشوند همهی اینها در پایگاه داده انجام میشود. و در نهایت یک خروجی برای ما نشان داده میشود.
مورد بعدی این است که برای اینکه وردپرس و جوملا پاسخگوی نیاز شما باشند و اساس ترافیک و سرعت پردازش شما بهینه شود باید از یک هاست مناسب استفاده شود پس توجه داشته باشید هاست مناسب در این افزونهها مهم است.
1. تفاوت وردپرس و جوملا برای موتور جستجو
هدف اصلی از انتخاب پلتفرم برتر در واقع بهینهسازی و میزان سئو میباشد. اگر سئو محتوای شما تقویت شده و برتر باشد میتوانید از طریق موتورهای جستجو یا همان مرورگرها کاربران بیشتری را دریافت کنید تا در نتیجه با شناخته شدن کاربران را به مشتری تبدیل کنید.
حالا وردپرس کاربران بیشتری برایمان میاورد یا جوملا؟ هر وبسایتی در تولید محتوا نیاز به سرمایهگذار دارد در غیر اینصورت نمیتواند بازخرد مناسبی را از آن دریافت کرد. درست است که تبلیغات میتواند برای یکسری از کارها کارساز باشد اما اگر فقط بخواهید از طریق تبلیغات اقدام کنید حتی اگر بازدید خوبی بگیرید نمیتوانید مشتری واقعی کسب کنید. پس شما به یک سیستم مدیریت محتوای حرفهای نیاز دارید. همه این موارد زمانی میسر میشود که پلتفرم مد نظر اکاناتی را در اختیار کاربر برای عرض اندام قرار دهد.
برای مثال در نرم افزار جوملا بخشی وجود دارد که کارشماس تولید محتوا میتواند توضیحات متا و کلمات کلیدی را اضافه کند. این موضوع در وردپرس هم دیده میشود که البته عملکرد دقیقتری دارد و کلمات کلیدی در وردپرس بهتر شناسایی میشود. پس در این مقایسه وردپرس برنده است.
2. تفاوت وردپرس و جوملا در امنیت
در مسئله امنیت بد و بدتر مطرح نیست کاملا بحث در انتخاب بهترین و امنترین افزونه است. شاید بگویید امنیت در افزونهها به چه دردمان میخورد ولی در ادامه به یکسری مسائل میپردازیم که کمتر کسی آن را میدانید.
به پلتفرمها حمله میشود!
بله درست شنیدید! در عرصه فناوری و رقابت بر سر وبسایتها بر یکسری از سایتها و پلتفرمهای برتر حملههای سایبری میشود تا آنها را برای مدت کوتاهیم که شده از میدان به در کنند. برای مثال وردپرس بسیار محبوب است و کاربران بسیار زیادی دارد پس نسبت به جوملا از نظر امنیت بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و به منظور اینکه این دستگاه و این سیستم از راه به در شود بسیار مورد حملات سایبری قرار میگیرد.
وردپرس با آگاه بودن بر این مورد با ارائه هزاران پلاگین در مخزن خود توانسته امنیت را افزایش دهد. اما باز هم این موارد مورد اطمینان نیستند و مشخص نیست که با آپدیتهای جدید وردپرس بتوانند سازگار باشند یا خیر. گاهی هم این پلاگینها و افزونهها خودشان یک راه ورود برای هکرها هستند و این در صورتی است که به درستی کد نویسی نشده باشند.
بر خلاف جوملا، در وردپرس مواردی مثل SSL در داشبور ورود بصورت دو مرحلهای استفاده نشده پس این یعنی برای امنیت ورئپرس باید حواسمان به کدنویسی افزونهها باشد چون در بیشتر موارد حالت پیشفرض برای آنها فعال نیست.
اما در جوملا یکسری موارد نظیر ارائه SSL و امکان 2FA برای ورود دو مرحلهای داشبورد سایت توانسته مجموعه امنیتی خوبی را ارائه دهد. پس در نتیجه با نگاه اجمالی در تفاوت وردپرس و جوملا میتوان گفت جوملا بصورت پیشفرض و بدون نیاز به پلاگین امنیت خوبی را دارد در صورتی که برای امنیت وردپرس باید بسیار هوشیار باشیم چون بر خلاف جوملا پیشفرض عمل نمیکند و در کدنویسی باید احتیاط لازم چک شود. پس در این مقایسه جوملا برنده است.
3. تفاوت وردپرس و جوملا در سفارشسازی
سفارش سازی محتوا یعنی یک کاربر ساده و به قول معروف مبتدی بتواند به کمک افزونهها محتوای عالی ارائه دهد. در کل میتوان گفت افزونهها ابزارهای برتری هستند که در تولید محتوا به کارشناس تولید محتوا کمک میکند. حالا پلتفرمی که افزونههای پیشرفتهتری داشته باشد در این موضوع برگ برنده را بر دست دارد.
برای مثال میتوانید برای انتخاب برترین پلتفرم دربارهی Yoast SEO وردپرس و EFSEO جوملا را با هم مقایسه کنید. در این شرایط با مقایسه قالبها و بررسی پشتیبانی میتوانید تصمیم بگیرید که کدامیک بهتر میتواند مهارتتان را به چالش بکشد و با سفارش سازی محتوا در کدام پلتفرم راحت تر هستید. در این مقوله برنده را شما انتخاب میکنید با هرکدام راحتتر تولید محتوا کردید یعنی از نظر شما پلتفرم برتر است.
4. تفاوت وردپرس و جوملا در توانایی مدیریت محتوا
در ابتدا وردپرس در سایتها و وبلاگهای ساده از خود رونمایی کرد. اما به مرور نشان داد که از پس وبلاگهای سطح بالاتر و پیچیدهتر هم برمیاید. امروزه با استفاده از وردپرس هر نوع سایت را میشود راه اندازی کرد و اغلب صفحات فرود وبسایتها توسط وردپرس ساخته و سئو شده است.
جوملا کمی پیچیدهتر عمل میکند ولی انعطاف پذیر است به این منظور برای افرادی که تازهکار هستند کار کردن با جوملا کمی سخت است و افرادی که با جوملا کار میکنند بهتر است زمینه کدنویسی داشته باشند. در نتیجه با توجه به سهولت کارکرد با پلتفرم وردپرس افراد مبتدی خیلی راحتتر میتوانند محتوا و تولید محتوای خود را در وردپرس مدیریت کنند. از نظر تیم تولید محتوای آی مهدیار برنده تفاوت وردپرس و جوملا در توانایی مدیریت محتوا وردپرس است.
بالاخره وردپرس یا جوملا؟
مطالب فوق تفاوت وردپرس و جوملا را بیان کردیم. حالا باید تصمیم نهایی را بگیریم که کدامیک بهتر است. همانطور که در مقایسه یوست و رنک مث اشاره کردیم اینجا هم میگوییم که هدف اصلی ما از انتخاب این پلتفرمها و افزونهها این است که محتوای برتر را به پایگاه داده ارائه دهیم تا بتوانیم رنک خوبی را در گوگل دریافت کنیم و کاربران را به مشتری تبدیل کنیم. حالا شما باید نیازتان را با معیارهایی که مورد مقایسه قرار گرفت هم تراز کنید.
نیازتان را با توجه به سرمایتان بصورت واقع بینانه بررسی کنید. اگر انتخاب شما جوملاست حواستان باشد که از افراد چیرهدست در گروهتان استفاده کنید چون همانطور که اشاره شد جوملا پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. اما اگر انتخاب شما وردپرس است دقت کنید که در دام پلاگینهای سمی نیفتید.
جمعبندی
ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. در این مقاله به تفاوت وردپرس و جوملا اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما نیز به اشتراک بگذارید.
اگر به دنبال مقالات بیشتر در این زمینه هستید از وبلاگ آی مهدیار و برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ از وب سایت آی مهدیار بازدید بفرمایید.
تفاوت وردپرس و جوملا در امنیت چگونه است؟
جوملا بصورت پیشفرض و بدون نیاز به پلاگین امنیت خوبی را دارد در صورتی که برای امنیت وردپرس باید بسیار هوشیار باشیم چون بر خلاف جوملا پیشفرض عمل نمیکند و در کدنویسی باید احتیاط لازم چک شود. پس در این مقایسه جوملا برنده است.
جوملا تخصصیتر است یا وردپرس؟
جوملا از نظر ساختاری پیچیدهتر است و افراد مبتدی و تازهکار بهتر است با وردپرس کار کنند و کسانی که جوملا را انتخاب میکنند بهتر است با کدنویسی آشنا باشند.