انتخاب پالت رنگی طراحی سایت یکی از مهم ترین وظایف طراحان بشمار میآید. اصول رنگ بندی طراحی سایت و آشنایی با انتخاب رنگهای سازمانی از مواردی است که باید حتما آن را جدی گرفت. اعجاز رنگ ها درمورد تاثیرات روانی و القای احساسات مختلف به کاربران از مواردیست که تاثیرات مستقیمی بر کاربران و مخاطبان میگذارد. هر رنگ منتقل کننده یک حس و یک پیام خاص است. و در هر زمینه ای انتخاب رنگ مناسب را می توان یکی از چالش های جدی برای طراحان دانست.
حال سوالی که پیش می آید این است که انتخاب این رنگ ها باید بر چه اساسی باشد؟ و چطور باید پالت رنگی جذاب تری برای سایت انتخاب کرد تا نتیجه مطلوبی بیاید؟ در این مقاله به نکات مهم و نحوه انتخاب رنگ بندی مناسب یا به اصطلاح color scheme در طراحی وبسایت خواهیم پرداخت. تا شما بتوانید با داشتن پیش زمینه پالت رنگی طراحی سایت مطلوبی داشته باشید. پس در ادامه همراه ما باشید….
آنچه در این مقاله میخوانید ....
چرا انتخاب درست پالت رنگی طراحی سایت مهم است؟
در مقاله آشنایی با مبحث تجربه کاربری یا UX درباره اهمیت طراحی سایت برای بهبود UX پرداختیم. رنگ مورد علاقه هر فرد با شخص دیگری متفاوت است. و بدون شک نمی توان یک پالت رنگی سایت بی عیب و نقص ساخت. اما با تحلیل مخاطبان هدف و کارکرد اصلی سایت می توان با استفاده از رنگ های مناسب فضای کاربرپسندتری را ایجاد کرد. شما با گزینش رنگ های مناسب می توانید به بینندگانتان آرامش دهید، آنها را هیجان زده کنید و یا احساس شادی و سرزندگی در آنها بوجود بیاوید.
انتخاب پالت رنگی طراحی سایت مناسب می تواند با تاثیرات روانی بر روی ببیندگان کار شما را برای اثرگذاری بر روی آنها ساده تر کند. می توان گفت قدرت رنگ ها در حدی است که در صورت انتخاب نامناسب و ناهمگون می تواند احساس اضطراب و یا حتی خشم را به مخاطبان القا کند. و با به جای گذاشتن اثرات نامطلوب آنها را از سایت شما فراری دهد. و با ایجاد تاثیرات روانی شما را به هدف مدنظرتان برساند.
پس به طور خلاصه از تاثیرات مهم اصول رنگ بندی طراحی سایت می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
- قدرت برند سازی از طریق رنگ ها
- کنترل احساسات مخاطبان
- شاخص سازی المان های خاص و جلب توجه بیشتر برای آنها
نکات و اصول رنگ بندی طراحی سایت
طراحان سایت حرفه ای با مطالعه و رنگ شناسی به خوبی می دانند که هیجانات و احساست مخاطبان را چگونه کنترل کنند. در ادامه بیشتر به تحلیل برخی از این ترفندها خواهیم پرداخت و مراحل انتخاب پالت رنگی طراحی سایت را توضیح می دهیم. یکی از مواردی که باید در ابتدای طراحی و انتخاب رنگ ها در نظر بگیرید، تم رنگی است که میخواهید از آن استفاده کنید. شما باید تصمیم بگیرید که دوست دارید سایتتان تم پاستلی با رنگ های دوستانه و سرزنده داشته باشد یا پالت رنگی کلاسیک و باشکوه. هر قالب و سبکی که شما در ابتدای کارتان درنظر داشته باشید میتواند بر روی پالت رنگی سایت شما تاثیر گذار باشد.
1: رنگ های اصلی و شاخصتان را انتخاب کنید
یکی از ترفند های کمکی برای انتخاب پالت رنگی طراحی سایت، انتخاب یک رنگ شاخص است. شما می توانید این رنگ را از داخل لگوی برندتان انتخاب کنید. این دقیقا همان رنگی خواهد بود که شما در آیند بر روی آن مانور بیشتری خواهید داد و استفاده های بیشتری می کنید.
اگر همچنان برای انتخاب یک رنگ شاخص شک دارید، می توانید از وبسایت take this quiz استفاده کنید. همچنین وبسایت های Dribbble یا Behance هم می توانند الهام بخش شما برای انتخاب بهتر رنگ ها باشند.
2: تعداد رنگ های مورد استفاده را مشخص کنید
در مرحله بعدی شما باید تعداد رنگ هایی که قرار است در طراحیتان بکار برود را انتخاب کنید. به طور معمول انتخاب و ترکیب دو یا سه رنگ پیشنهاد می شود. اما حواستان باشد که با انتخاب تعدار رنگ های زیاد، طراحی شما شلوغ و بینظم خواهد شد.
3: درصورت نیاز از رنگ های ثانویه استفاده کنید
اگر احساس می کنید که به رنگ ثانویه ای نیاز دارید که در کنار رنگ های اصلی قرار بگیرد ، می توانید آن را انتخاب کنید. در انتخاب این رنگ این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ ثانویه باید به صورت جزئی و کمکی استفاده شود. و نباید بر رنگ های اصلی غالب باشد.
شما حتی می توانید به جای اضافه کردن رنگ دیگر در طراحی هایتان، از همان رنگ های اصلی ولی با غلظت و یا رنج متفاوتی استفاده کنید. گاهی استفاده از این راه می تواند بسیار ساده و کم ریسک تر باشد.
شما می توانید با استفاده از سایت ColorSpace کد رنگ مورد نظرتان را وارد کنید و به سادگی رنگ های هماهنگ با آن را با تم های مختلف پیدا کنید. و در نهایت پالت رنگی طراحی سایت جالب و جذابتری داشته باشید.
رنگ ها این قدرت را به شما می دهند که المان ها، صفحه ها، تیر ها و دکمه ها را برجسته تر کنید. تا استفاده و تشخیص آنها را برای کاربران راحت تر کنید.
4: رنگ های خنثی را فراموش نکنید!
رنگ های خنثی از جمله سفید، مشکی و خاکستری باید همراهان همیشگی طراحی شما باشند. وظیفه و هدف اصلی ما در یک طراحی خوب باید ایجاد تصاوی و اعتدال بین رنگ های اصلی و خنثی باشد. به این صورت طرح شما و انتخاب رنگ های شما برای وبسایت نه خیلی ساده و نه خیلی شلوغ خواهد بود.
شما می توانید با انتخاب رنگ های خنثی به چشمانان مخاطبان استراحت بدهید. به گونه ای که رنگ های استفاده شده در جاهای خاص منجر به جلب توجه آنها شود. و حس کنجکاوی آنها را برانگیخته کند.
چگونگی انتخاب رنگ برای وبسایت و قسمت های مختلف آن
حالا سوال اینجاست که رنگ های انتخابی را در چه قسمت هایی از سایت بکار ببریم؟ رعایت این نکته در نهایت تکمیل کننده انتخاب های شما است. این مرحله ایست که شما باید رنگ ها را در جای مناسبشان قرار دهید تا بهترین نتیجه را از کارتان بگیرید.
رنگ های اصلی و شاخص
برای قرار دادن رنگ های اصلی که انتخاب کردید به سراغ قسمت هایی از صفحه سایتتان بروید که می خواهید توجه بیشتری به آنها شود. برای پررنگ کردن اهمیت و جلوه آن قسمت ها به طور خاص می توانید از رنگ های شاخصی که انتخاب کردید استفاده کنید. توجه داشته باشید زمانی تاثیر گذاری رنگ های اصلی نمایان می شود که به صورت گزیده و خاص مورد استفاده قرار بگیرد. وگرنه استفاده بیش از حد آن ارزش آن را در حد رنگ های معمولی پایین می آورد.
رنگ های ثانویه
یکی از اصول رنگ بندی طراحی سایت این است که برای قسمت هایی که اهمیت آنها برای شما در درجه دوم قرار دارند می توانید از رنگ های ثانویه استفاده کنید. در نوشتن برخی کلمات یا جملات تاکیدی می توان از رنگ های ثانویه بهره برد. کلیدهای کاربردی، زیر عنوان ها، منوهای فعال، راهنماها و پس زمینه برخی قسمت ها می توانند محل های خوبی برای بکاربردن رنگ های ثانویه باشند.
رنگ های خنثی
رنگ های خنثی به طور عمده در متن ها و پس زمینه مورداستفاده قرار می گیرند. استفاده از رنگ های خنثی برای قسمت های بزرگ سایت مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا مخاطب و چشم او را خسته نمی کنند. پس بهتر است همه صفحه را پر از رنگهای مختلف نکنید. این کار تنها تمرکز بینندگان را برهم میزند و هواس آنها را از محتوای اصلی پرت میکند. بنابراین لاز است که حتما در پالت رنگی طراحی سایت رنگ های خنتی از تناژهای مختلف را درنظر بگیرید.
معرفی ابزارهای کاربردی انتخاب پالت رنگی طراحی سایت
در این بین شناخت ابزارهای کاربردی برای ایده گرفتن و شناخت بهتر اصول رنگ بندی طراحی سایت میتواند کمک بزرگی برای شما محسوب شود. در این بخش نیز به معرفی برخی از بهترین ابزار و وبسایتهای مربوط به انتخاب پالت رنگی طراحی سایت خواهیم پرداخت.
سایت Adobe Color:
وبسایت Adobe Color یکی از بهترین مرجعها برای انتخاب رنگ بشمار میآید. در این سایت پالتهای رنگی بسیاری به شما پیشنهاد خواهد شد و شما میتوانید حتی با وارد کردن تصویر مورد نظرتان تمهای رنگی مختلف را به همراه کدآنها استخراج کنید. این روش میتواند به شما ایدههای بسیاری برای شناخت اصول رنگ بندی طراحی سایت بدهد.
جمع بندی
در پایان به این نکته اشاره می کنم که که اگر قصد استفاده از رنگ ها دارید، از آنها نترسید! استفاده جسورانه و فکر شده از رنگ ها می تواند به سود شما تمام شود. مشکل عمده مردم این است که بکاربردن رنگ ها را نوعی ریسک میدانند. و برای استفاده از آنها تردید می کنند. نکته مهم این است که شما باید قبل از نهایی کردن طراحیتان از اطرافیان درباره آن سوال کنید. و از آنها بخواهد که احساسشان را دربرخورد با رنگ ها و تم کل سایت به شما بگویند.
استفاده از روانشناسی رنگ ها را جدی بگیرید و با کمی مطالعه درباره تاثیرات رنگ ها به کاربران حس بهتری بدهید. در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل به نکات مهم در انتخاب پالت رنگی طراحی سایت اشاره کنیم. امیدوارم از این مقاله لذت برد باشید.لطفا نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک بگذارد.
برای مشاهده مقالههای بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.