بررسی و حل خطای وب سایت می تواند تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد سایت و بهبود تجربه کاربری داشته باشد. شاید گاهی برای شما پیش آمده باشد به عنوان کاربر یک سایت، به ناگاه با از کار افتادن و ارور دادن آن مواجه شوید. و یا حتی به عنوان مدیر یک وب سایت از مشاهده ارور دادن سایتتان نگران شده باشید. ارو دادن سایتها معمولا مسئله متداولی است. هر ارور بیانگر یک مشکل خاص است. در این مقاله به بررسی رایج ترین خطای وبسایت ها و روش های حل این مشکلات می پردازیم . پس در ادامه همراه ما باشید…
آنچه در این مقاله میخوانید ....
ارور های مربوط به سایت های HTTP
به احتمال زیاد شما تا به حال بار ها با این خطا در اینترنت مواجه شده باشید. این نوع ارور ها برای کاربران بسیار آزار دهنده هستند.در قسمت پایین به معرفی برخی از شایع ترین این موارد می پردازیم…
خطای وب سایت Unauthorized ) 401)
شما هنگامی با این خطا مواجه می شوید که، لینک صفحه مورد نظرتان تنها برای افراد خاصی قابل دسترسی باشد. و همه افراد اجازه ورود به آن صفحه را نداشته باشند. به طور مثال پنل ادمین یک وبسایت از نوع لینک هایی است که شخصی سازی شده.
-) برای حل این مشکل اگر ادمین یا مدیر سایت هستید.برای ورود به صفحه هایی که دچار این مشکل شده اند،می توانید دوباره در سایت Login کنید.
خطای وب سایت Not found) 404)
شاید بتوان خطای 404 را رایج ترین خطای وب سایت های اینترنتی نام برد. اگر شما هم مدام از سایت های مختلف استفاده می کنید، احتمالا بار ها با این ارور مواجه شده اید. این خطا به معنای آن است که محتوایی کهشما در جست و جوی آن هستید، در دسترس نیست. دلایل زیادی همچون پیوند های حذف شده یا جا به جایی محتوا می تواند عامل پدیداری این خطا باشد.
- -) نگران نباشید. برای حل مشکل این گونه صفحه ها می توانید از طریق وب سایت Google search conole و بخش Coverage صفحاتی از وبسایتتان که دچار این مشکل شده اند را شناسایی و مشکل آن را برطرف کنید.
خطای وب سایت 500 (Internal Server Error)
دلیل اصلی بروز خطای 500 وب سایت هاست و یا سرور وب سایت است. این خطا به طور معمول تنها با رفرش کردن مرورگر رفع می شود. این اتفاق معمولا زمانی می افتد که ترافیک سایت بالا باشد و سرور قدرت پردازش حجم زیاد کاربران را نداشته باشد. بهتر است در چنین شرایطی کمی استراحت کنید . چند دقیقه بعد دوباره امتحان کنید.
-) اگر بعد از چند دقیقه مشکل سایت شما حل نشد، با پشتیبانی سایتتان ارتباط برقرار کنید. درخواست ارتقا سرور یا منبع هاستتان را نمایید.
خطای وب سایت 403 Forbidden
گاهی اوقات ممکن است با مواجه با برخی سایت های خارجی این خطا را دریافت کنید. علت اصلی آن عدم اجازه منبع، به شما برای ورود به سایت است.این اتفاق به دلیل های متفاوتی رخ می دهد. دلیل اول می تواند تنطیمات اشتباه دارنده سایت برای صدور مجوز ورود کاربران باشد. دلیل دیگر هم می تواند به دلیل شرایط تحریم باشد. در سال های اخیر بسیاری از وبسایت های مطرح، ایران را تحریف کرده اند. به همین دلیل شما اجازه ورود به برخی از سایت های خارجی را با IP ایران ندارید.
-) برای رفع این مشکل و ورود به وب سایت شما می توانید ای پی خود را تغییر دهید.امااگر شما مدیر وب سایتی هستید و شما یا کاربران این خطا را دریافت می کنند، باید ای پی های مسدود شده سرور خود را بررسی کنید. و از پشتیبان هاست خود بخواهید IP شما را چک کندتا در صورت مسدود بودن مشکل را حل کند.
خطای وب سایت 504 (Gateway time out)
خطای وب سایت 504 یا getaway time out زمانی مشاهده می شود که وبسایت برای نشان دادن اطلاعات واکنشی از سوی سرور سایت یا دیگر سرور ها دریافت نکند.اکثر اوقات علت این خطا ناشی از عدم ارتباط میان هاست وبسایت و دیتا بیس آن می باشد.
-) در صورتی که از ورد پرس استفاده می کنید، ممکن است علت از استفاده افزونه یا قالب های غیر استاندارد باشد. شما باید از پوشه wp-content برای غیر فعال کردن افزونه یا قالب هایی که باعث بروز این خطا در وب سایت شده اند، اقدام کنید. بعلاوه برای بهینه سازی جداول دیتابیس می توانید از افزونه هایی نظیر WP-DBManager استفاده کنید.
خطای وب سایت 503 (service unavailable)
عامل اصلی این خطا قطع شدن سرور یا هاست می باشد. و مشکلی از طرف خود سایت نیست! برای رفع این مشکل باید با مرکز هاستینگ تماس بگیرید. تکمیل حجم ها ، تمام شدن ظرفیت رم و یا اتمام پهنای باند نیز می تواند عامل بروز خطای 503 در وبسایت باشد.
راهکار اساسی برای جلوگیری از انواع ارور های سایت .
حواستان باشد که سرعت سایت خود را با اینترنت رایج کشور در نظر بگیرید و با کم حجم کردن تصاویر می توانید سرعت سایت را افزایش دهید تا از خطا های وب سایت جلوگیری کنید .
جمع بندی
بروز خطا در وب سایت ها مثله ای اجتناب ناپذیر است. اگر شما صاحب سایتی هستید حتما از صحت و سالامت آن مطمین باشد. زیرا ایرادات و ارور های صفحات وبسایت باعث کاهش سطح کیفی و افت استاندارد های آن می شود. برطرف کردن خطا های سایت یکی از نکات مهم در سئو و بهینه سازی تکنیکال می باشد. امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خودتون رو در این باره برای ما بنویسید.
برای مشاهده مقاله های بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.