آنچه در این مقاله میخوانید ....
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست ؟
در این دوره زمانه که مردم حوصله خودشان را هم ندارند ؛ قطعا هرگز پیگیر ایمیل های پی در پی و بی هدف کسب و کار ها نیستند . پس ایمیل مارکتینگ باید اصولی و همراه با محتوای ارزشمند باشد . حالا در کل می توانیم بگوییم ایمیل مارکتینگ راهی است برای ایجاد تعامل بین مشتری و فروشنده که این گونه ارتباط بین آن ها تقویت می شود .
در استفاده از بازاریابی ایمیلی برای وبسایت ها می توانید چند چیز را در نظر بگیرید و طبق آن عمل کنید مثلا ارسال ایمیل را در مواقع خاص انجام دهید مثل تبریک تولد ، ارسال فاکتور خرید و یا خبرنامه ای از جشنواره هایی با زمان های محدود !
ارسال این ایمیل ها را جدی بگیرید چون می توانید با آن ها مشتری های سابق خود را حفظ کنید و حتی مشتری های جدید پیدا کنید . در این زمینه ایمیل های خبرنامه ای از پرطرفدار ترین ها هستند که حاوی محتوا های جدید سایت هستند. شما با داشتن یک طراحی جذاب و منحصر به فرد در وبسایتتان می توانید با دریافت آدرس ایمیل مخاطبانتان آنها را به سرعت از جدید ترین اخبار، مقالات جدید، تخفیفات و … آگاه کنید.
از موارد پر تکرار دیگر می توان به ایمیل های تراکنش اشاره کرد که حاوی رمز عبود ، فاکتور های خرید ، جواب پشتیبانی ها و … هستند . این دسته از ایمیل ها به صورت خودکار ارسال می شوند .
اهمیت ایمیل مارکتینگ در چیست ؟
می دانید ایمیل ابزار ضروری کسب و کار هاست که افراد زیادی در سراسر دنیا از ایمیل استفاده می کنند . البته ظهور اینترنت در این زمینه بی تاثیر نبوده ! برای کسب و کار ها ایمیل راه امن ارتباط بین افراد است پس ایمیل مارکتینگ پیشرفت چشم گیری در زمینه ارتباط و اطلاع رسانی داشته است . هرچند که در سال های اخیر دیگر شبکه های اجتماعی رشد و ارتقا پیدا کرده اند اما نقش ایمیل ها همچنان پا برجاست و تر اهمیت آنها کاسته نشده.
مزایای ایمیل مارکتینگ را بدانید !
بازاریابی ایمیلی در واقع در کنار آگاه سازی می تواند مشتری ها را به صورت وفادار حفظ کنند . برای داشتن کمپین ایمیلی موفق شناخت مزایای ایمیل مارکتینگ می تواند کمک کننده باشد پس با ما همراه باشید تا با برخی از مهم ترین دلایلی که شما را مجاب به استفاد از ایمیل مارکتینگ می کند آشنا شوید.
بازگشت سرمایه ( ROI )
ROI به بیان ساده تر یعنی در ازای خرجی که می شود چه مقدار سود به دست می آید . اگر ایمیل مارکتینگ اصولی انجام شود بازگشت سرمایه بالا خواهد بود . طبق گفته های سایت marketingschools بازاریابی ایمیلی از بازاریابی های محبوب در دنیا بوده است .
ارزان
امیل مارکتینگ از روش های ارزان قیمت است و فقط هزینه ی یک سرویس ایمیل پرداخت می شود که آن هم به میزان مصرف آن کسب و کار وابسته است .
قابلیت رصد رفتار مصرف کننده
ایمیل مارکتینگ خیلی راحت می تواند اطلاعات رفتار مخاطب را در اختیار فرستنده قرار دهد . پس کمپانی های مختلف خیلی راحت از بازاریابی ایمیلی استفاده می کنند و نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل می کنند .
هدف گیری
ارسال ایمیل خیلی دقیق مشتری را هدف قرار می دهد و فالوور های هدفمند را هم در کنارش پیدا می کند . مثلا ایمیلی که حاوی فروش وسایل خانه و آشپزخانه باشد و به خانمی ارسال شود دقیقا به هدف خورده و احتمال خرید بالاس اما اگر به یک آقا ارسال می شد می تواند به احتمال زیاد به خرید ختم نشود .
خرید بانک ایمیلی یا جمع آوری لیست ؟
خرید بانک ایمیلی به چند دلیل توصیه نمی شود :
۱ . در لیست های خریداری شده ممکن است ایمیل فیک دیده شود !
۲ . بانک ایمیلی ممکن است دست چندین نفر باشد و ارسال کننده اسپم زیاد می شود !
۳ . ایمیل ها ممکن است با محتوای شما جور نباشد و نقطه هدف خوبی وجود نداشته باشد .
۴ . استفاده از بانک های ایمیلی احتمال اسپم شدن بالایی دارند .
۵ . احتمال سقوط ایمیل مارکتینگ شما بالاست .
۶ . ایمیل های بدون اجازه تجاوز به حریم خصوصی محسوب می شود !
ایمیل مارکتینگ و شاخص های آن
در بازاریابی ایمیلی تحلیل نتایج و بهینه سازی موفقیت را با خود به همراه دارد . ایمیل مارکتینگ ها یکسری امکانات را دارد که می تواند باعث سهولت در کار فرستنده شود و این امکانات به صورت خودکار عمل می کنند .
در ادامه چند شاخص را با هم بررسی خواهیم کرد :
نرخ باز کردن
یعنی چه تعداد از افراد ایمیل شما را باز کرده اند و این مورد را در بین همه ی دریافت کننده ها محاسبه می کند و در اختیار فرستنده قرار می دهد !
نرخ کلیک
نرخ کلیک یعنی چند نفر روی لینک ها یا دکمه های تعبیه شده در ایمیل ارسالی کلیک کرده اند ! از شاخص های ایمیل مارکتینگ می توان به محاسبه خودکار نرخ کلیک اشاره کرد .
نرخ پرش
نرخ پرش یعنی شناسایی ایمیل هایی که کلیکی دریافت نکرده اند . این مقیاس در بین همه ی ایمیل های باز شده محاسبه می شود و در اختیار فرستنده قرار می گیرد .
نرخ و لغو عضویت
این شاخص به آمار تعداد کاربرانی اشاره می کند که عضو لیست شما هستند اما درخواست لغو ایمیل می دهند و یا می خواهند عضو لیست ایمیل شما شوند . این موضوع با ابزار های خودکار بررسی و تحویل فرستنده می شود .
خصوصیات ایمیل مارکتینگ موفق چیست ؟
۱ . شناسایی مخاطبان ایمیل
بهترین محتوا محتوایی است که مورد علاقه مخاطب باشد . هرچه تناسب محتوا با علاقه ی افراد بیشتر باشد احتمال باز شدن ایمیل بیشتر است و حتی خرید هم بیشتر می شود .
برای شناخت مخاطب می توانید برای مخاطب خود سوالاتی مطرح کنید و هر محتوا را به گروه هدف خودش ارسال کنید تا بتوانید نرخ خرید بالایی داشته باشید .
۲ . محتوای ارزشمند داشته باشد
محتوای ارزشمند در واقع محتوایی است اطلاعات مد نظر را به مخاطب برساند و وقت زیادی از کاربر نگیرد . این محتوا ها می تواند در قالب محتوا های آموزشی باشد و در کنار آن به تخفیف های ویژه و جشنواره ها هم اشاره کنید ؛ در واقع زیر پوستی مشتری را به خرید تشویق کنید .
۳ . بهینه سازی مداوم مهم است
توصیه می شود در استارت آپ های خود با استفاده از دکمه های CTA رنگ ، متن ، لحن متون را طراحی کنید و تست کنید و ببینید با کدام یک بازخورد های مثبت بیشتری دریافت می کنید . به عبارتی ایمیل مارکتینگ را بهینه سازی کنید .
۴ . منظم باشید
پیوستگی در کار را رعایت کنید . اگر سایت شما صفحه اینستاگرامی دارد مخاطبانتان را در آن به عضویت در سایتتان تشویق کنید تا لیست ایمیلیتان کامل شود . و همچنین ارسال ایمیل را منظم و پیوسته پیش بگیرید تا به مرور زمان بازر هدفتان پیدا شود .
چگونه اسپم نشویم ؟
اسپم شدن بد ترین اتفاقی است که می تواند در ایمیل مارکتینگ بیفتد . گاهی اسپم شدن به دلیل عواملی می تواند باشد که از کنترل ما خارج اند اما در کل سرویس دهنده ی خوب را انتخاب کنید تا بتوانید تا حدودی اسپم شدن را کنترل کنید .
در این زمینه برای ارسال ایمیل از مخاطب اجازه بگیرید ؛ فرم مشخصی از کاربران تهیه کنید ؛ برای ایمیل هایتان لغو عضویت بگذارید ؛ و اطلاعات کافی را در ایمیل قرار دهید .
از عنوان های گمراه کننده استفاده نکنید ؛ از ارسال ایمیل های انبوه خودداری کنید ؛ ایمیل های بی محتوا نفرستید و آدرس و نام فرستنده را در ایمیل به صورت واضح و رسمی ذکر بفرمایید .
جمع بندی
در این مقاله گفته شد که ایمیل مارکتینگ چیست ؛ چه اهمیت و چه مزایایی دارد و خصوصیات بازاریابی ایمیلی چیست و چه شاخص هایی دارد ! و در انتها توضیح مختصری درباره ی نحوه ی جلوگیری از اسپم داده شد !
ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید اگر به دنبال مقالات بیشتری هستید از وبلاگ آی مهدیار دیدن کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر از وبسایت آی مهدیار بازدید کنید .