امروزه آشنایی با الگوریتم های گوگل برای سئو و بهینه سازی سایت ها امری لازم و ضروری است. در حال حاضر گوگل به بستر گسترده و فضای وسیعی برای فعالیت سایت ها تبدیل شده است.این الگوریتم موتورهای جستجو ی پرطرفدار برای ارائه خدمات کاربردی تر به مخاطبان و نمایش هرچه بهتر نتایج الگوریتم هایی را طراحی کرده است.
این الگوریتم موتورهای جستجو ها به نوعی باید ها و نباید هایی هستند که گوگل برای استاندارد سازی و بهبود فرایند کاری و نمایش سایت ها تعیین کرده است. هر کسی می داند برای پیشرفت و ارتقا سایتش باید با الگوریتم های گوگل برای سئو و بهینه سازی بهتر آشنایی داشته باشد و مسیر امن و مشخص شده را دنبال کند.
از این رو شناخت الگوریتم های گوگل برای سئو و بهینه سازی و همچنین مدیریت وب سایت نقش کلیدی دارد. پس برای بررسی بهتر انواع و کاردکرد این الگوریتم ها در ادامه با ما همراه باشید…
آنچه در این مقاله میخوانید ....
الگوریتم گوگل چیه؟
شاید اولین سوالی که به ذهن افراد بیاید درباره چیستی این الگوریتم ها باشد. در اصل این الگوریتم ها دستور العمل هایی هستند که گوگل براساس آنها سایت ها را تحلیل و ارزیابی می کند. در دنیایی از سایت ها با جمعیت انبوه و گستردگی فراوان، اولین قدم برای تامین نظم، قانون گذاریه. در این جاست که اگوریتم های گوگل معنا و اهمیت پیدا می کنند.
بطور کلی الگوریتمهای گوگل از یک سیستم پیچیده تبعیت میکنند و مستقیما به گوگل کمک میکنند تا به صفحات رتبه دهی کند. یکسری فاکتورها هستند که مستقیما میتوانند این الگوریتمها را هدف قرار دهند. این الگوریتمها بیشتر به نامهای حیوانات نامگذاری شدهاند که اغلب گوگل دانان به آن باغ وحش گوگل هم میگویند.
انواع الگوریتم های گوگل برای سئو سایت
الگوریتم موتورهای جستجو گوگل به دو شکل هستند. الگوریتم های اصلی و اولیه وظیفه بررسی و رتبه بندی سایت ها را برعهده دارند. این الگوریتم ها در قدم های اولیه موارد مختلفی از محتوا و بسایت شما را سنجش می کنند. و الگوریتم های ثانویه و جانبی که برای بهبود نمایش نتایج جست و جو و شناسایی سایت های اسپم کاربرد دارند. در ادامه به برخی از مهم ترین موارد این دسته اشاره خواهیم کرد.
۱. الگوریتم پنگوئن
همان طور که می دانید لینکهای اسپم هم برای کاربران و هم برای گوگل یکی از موارد آزار دهنده است. اگر به یاد اشته باشید، در سالهای قبل بستر اینترنت توسط اسپم ها تسخیر شده بود، در همان زمان الگوریتم پنگوئن به کمک کاربران اینترنت آمد. در حال حاضر این الگوریتم موتورهای جستجو با شناسایی لینک های اسپم برخی از وبسایت ها آنها را جریمه و مانع گسترش و رشد آن ها می شود. در عوض این الگوریتم حامی لینک های معتبری است که به شکل طبیعی درست و استفاده می شوند.
از دیگر کارکردهای این الگوریتم شناسایی کلمات کلیدی انبوه و اغراق آمیز در متن ها است. بدون شک کلمات کلیدی نقش مهمی در بهینه سازی محتوا دارد. اما استفاده بیش از حد این کلمات در متن هم برای خوانندگان و هم برای الگوریتم پنگوئن آزار دهنده است.
در صورتی که الگوریتم پنگوئن متوجه تخطی شما از هر یک از این قوانین شود. بی هیاهو و بی سر و صدا شما را جریمه می کند. این الگوریتم درونگرا قادر است و بدون اخطار قبلی ترافیک سایت را برای یک کلمه کلیدی کاهش دهد و یا یکی از صفحات وبسایت را برای یک کلمه کلیدی از ایندکس گوگل خارج می کند.
برای رفع این مشکل می توانید از قسمت وب مستر لینک های اسپم را حذف کنید.
2. الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا را می توان اولین و پرو پاقرص ترین طرفدار محتواهای تمامی وبسایت ها دانست. این الگوریتم موتورهای جستجو مطالعه گر، روزانه تعداد زیادی از محتواها از سراسر دنیا را می خواند. پاندا دوستدار مطالب باکیفیت است. و تنها محتواهایی که واقعا ارزش خواندن داشته باشند را به دیگر مخاطبان گوگل معرفی می کند. به همین دلیل است که افراد با کپی برداری از محتوا های دیگر سایت ها به جایگاه های بالا نمی رسند. بنابراین ساخت محتوای مناسب و منحثر به فرد یکی از اصول مهم و اولیه در سئو بهینه سازی است. زیرا الگوریتم پاندا علاوه بر وسواس در متن محتوا، حافظه بسیاری قوی هم دارد و به خوبی محتوای تکراری را شناسایی می کند.
الگوریتم پاندا یکی از حیاتی ترین الگوریتم های گوگل برای سئو و بهینه سازی سایت ها است. پاندا خوره مطالعه است پس اگر محتوایی را تولید می کنید هم برای احترام به سلیقه کاربران و هم برای تایید شدن توسط این الگوریتم موتورهای جستجو ، از نوشتن متن های کوتاه و بدون توضیحات بپرهیزید. این نکته را به یاد داشته باشید که در میان مقالات گوناگون در رابطه با یک موضوع خاص همیشه محتوای کامل و تکمیل تر، محتوای پرطرفدار تر است. بهترین راه برای تولید محتوا و جلب رضایت الگوریتم پاندا، خلاقیت و نوآوری در نگارش و یا بازنویسی محتوا است.
از دیگر مولفه های حائز اهمیت برای پاندا تبلیغات است. قطعا شما هم تا به حال با سایت هایی مواجه شده اید که تبلیغات مداوم و بیش از حد آنها مانع از کار شما شده. پیام های تبلیغاتی که گاه و بیگاه جلو چشم مخاطبان ظاهر می شوند. و حواس آنها را پرت می کنند. تمرکز بر روی متن و دسترسی ساده به آن از دغدغه های مهم این الگوریتم موتورهای جستجو است. که گاها عملکرد برخی از سایت ها موجب نارضایتی آن می شود.
این نکته مهم را همیشه را به خاطر داشته باشید. تولید محتوا کار آسانی نیست اما برای پیشرفت سایتتان و حفظ مخاطبانتان باید برای این کار وقت بگذارید. و سعی کنید کیفیت محتوا را بالا ببرید.
3. الگوریتم مرغ مگسخوار
به راستی که الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از ناجیان گوگل بود. این الگوریتم موتورهای جستجو دقیقا مانند حرکت یک مرغ مگس خوار پرسرعت و با دقت است. به لطف کارکرد این الگوریتم گوگل مرتبط ترین نتایج موجود در اینترنت برحسب مفهوم اصلی مورد نظر کاربران برای آنان نمایش داده می شود. این الگوریتم با درک کامل نیاز و منظور شما و پیدا کردن کلمات مترادف و شبکه معنایی، نزدیک ترین و مناسب ترین موارد را به شما ارائه می کند.
الگوریتم مرغ مگس خوار دقیقا همان کسی است که اگر شما حتی به اشتباه و یا حتی با غلط املایی موضوعی را جست و جو کنید، آن را برای شما اصلاح میکند. و نتایج مرتبط را در اختیار شما می گذارد.برای کمک به فرایند کاری این الگوریتم موتورهای جستجو کافیست که انسان گونه عمل کنیم. بهتر است برای نگارش مطالب از کلمات هم خانوده،هم معنی و مترادف در طول متن بکار ببریم. تا متنی منسجم و سازگار با موضوع اصلی تولید کنیم. استفاده از نشانه گذاری در طول متن هم از لحاظ نگارشی و هم از لحاظ درک مطلب ارزش متن را دو چندان می کند.
4. الگوریتم کبوتر
هنگامی که صفحه ای در سایت ایندکس می شود، چند کبوتر در آن گذاشته می شود. زمانی که کاربران کلمه کلیدی مشخصی را جست و جو کنند، این کبوتران با مقایسه و بررسی کلمه کلیدی مطلب مناسب با آن را نوک می زنند. به همین صورت مطلبی از سایت که بیشتر نوک خورده باشید، در رده های بالا نتایج گوگل نمایش داده می شود. این الگوریتم به کاربران گوگل برای پیدا کردن بهترین نتایج بر اساس نیاز، هدف و موقعیت جغرفیاییشان کمک می کند.
5. الگوریتم پیج لایوت(page layout)
این الگوریتم برای حفظ آرامش کاربر در هنگام استفاده از یک وبسایت مخالف پاپ آپ های ریز و درشت کنار و گوشه صفحه است. تمام این تبلیغات و حرکات اضافه ثمره ای جز پرت کردن حواس و تمرکز کاربران از موضوع اصلی نخواهد داشت. و خیلی زود باعث احساس خستگی و اضطراب در ذهن کاربران می شود. از این رو یکی از وظایف اصلی الگوریتم پیج لایوت برخورد با تبلیغات گیج کننده و نامناسب است. پس درورتی که می خواهید از تبلیغات در سایتتان استفاده کنید بهتر است که میزان و مکان معقولی را برای این کار در نظر بگیرید تا مخاطبان سایتتان را فراری نکنید و توسط الگوریتم پیج لایوت جریمه نشوید.
6. الگوریتم گورخر
امروزه کسب و کار های اینترنتی بسیار پیشرفت کرده اند و جایگاه چشم گیری داشته اند و فرهنگ خرید اینترنتی زیر سایه ی بیماری و پاندمی کرونا بسیار جا افتاده است . این دسته از وب سایت ها برای دیده شدن و دریافت رنک مناسب درگوگل ، سایت های خودشان را سئو می کنند . در کنار این ها الگوریتم موتورهای جستجو گوگل برای رتبه بندی عادلانه بین سایت ها ، وارد عمل می شوند و با فاکتور های تکنیک های اصولی روند بهبودسئو وب سایت ها را چک می کنند و سئو آن ها را بهبود می بخشند .
از الگوریتم های گوگل برای سئو ، الگوریتم گورخر است که تمرکز این الگوریتم موتورهای جستجو بیشتر روی سایت های فروشگاهی است که گوگل از این الگورتیم برای پیشگیری تخلف های فروشگاهی مثل هک اطلاعات مشتریان ، کلاهبرداری اینترنتی و … وارد عمل می شود .
هدف الگوریتم گورخر در واقع مانند دیگر الگوریتم ها ، بهبود وضعیت سئو سایت است تا سایت فروشگاهی رنک مناسبی در گوگل دریافت کند و این کار را با حذف سایت های کلاهبردار و سایت هایی که خدمات نامناسب ارائه می کنند انجام می دهند .
الگوریتم گوگل با سایت های فروشگاهی که موارد زیر را رعایت کنند رفاقت می کند :
- وبسایت فروشگاهی که نماد اعتماد الکترونیک داشته باشد .
- سایت هایی که برای کاربر تجربه کاری ایجاد کند .
- فروشگاه های اینترنتی که ضمانت پس از فروش دارند
- سایت هایی که رضایت مشتری دارند .
- وبسایت هایی که برای خدماتشان محتوای مناسب تولید می کنند
- سایت هایی که اطلاعات مشتری خود را در امنیت قرار میدهند
- فروشگاه اینترنتی هایی که مشکلات فنی خود را برطرف می کنند
7. الگوریتم ونیز
برخلاف تصور این الگوریتم از اولین الگوریتمهایی بوده که گوگل ارائه کرده است. خیلی قبلتر گوگل یک بخشی بنام google places در نتایج خود داشت که این بخش مختص جستجوهای محلی بود. بطور کلی الگوریتم ونیز برای سهولت در جستجو کاربران طراحی و عرضه شد. این الگوریتم موتورهای جستجو به کاربران کمک میکند تا خدمات و محصولات نزیدک به محل سکونت خود را پیدا کنند. این نشان میدهد که الگوریتمهای گوگل هوشمند و بهینه وارد عمل میشوند.
8. الگوریتم موش کور
الگوریتم موش کور از الگوریتم های ابتدایی به شما نمی رود. تاریخچه ظهور این الگوریتم به بعد از ظهور الگوریتمهای کبوتر و نیز برمیگردد. با طراحی این الگوریتم دیده شد که در نتایج گوگل و رنک دهی به سایتها عملا حق به حق دار رسیده است. این مورد برای سرچ محلی کاربرد فراوانی داشته است. در واقع از مهمترین الگوریتم های گوگل برای سئو میباشد.
9. الگوریتم برت
BERT مخفف Bidirectional encoder representation from transformers میباشد. این به معنای « رمزگذار دو ظرفه نمایش داده شده از مبدل » است. تمرکز الگوریتم برت در تشخیص و معنی کلمات در متن و ارتباط کلمات در جملهها میباشد. دقیقا مثل رنک برین میباشد و عملکرد آن به پردازش زبان طبیعی وابسته است.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم با جمع آوری و بررسی مهم ترین الگوریتم های گوگل برای سئو و بهینه سازی سایت به شما کمک کنیم. شما با شناخت هرچه بهتر قوانین و الگوریتم های گوگل می توانید به خودتان و سایتتان در ارتقا و پیشرفت جایگاه کمک کنید. این نکته را در نظر بگیرید که فعالیت و کار کردن در هر جایی قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. و این خط قرمز ها در جامعه بزرگ سایت های اینترنتی به خوبی شفاف و واضح است. تنها کاری لازم برای بقا و ماندگاری در این عرصه نیز در پیروی از این موارد خلاصه می شود.
امیدوارم از خوندن این مثاله لذت برد باشید. لطفا نظرات و تجربیات خودتون رو با به اشتراک بگذارید.
برای مشاهده مقاله های بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.