انواع وب سایت های اینترنتی میتواند ما را در پیدا کردن صفحهی اینترنتی مورد نظرمان کمک کند. این ستارههای فناوری که در انتقال اطلاعات نقش دارند دستهبندیهایی دارد.
انواع وب سایت های اینترنتی در دنیای امروز میتواند برای ما کاربردی باشد. هم اکنون ۱/۷۱ میلیارد وب سایت فعال در اینترنت وجود دارد. انواع مختلف وب سایت های اینترنتی ، شامل صفحاتی هستند که از طریق مرورگر وب به آنها دسترسی پیدا می کنیم و انواع مختلفی دارند. وب سایت ها به چند دسته تقسیم می شوند؟ کدام وب سایت ها کاربردیتر هستند؟ از کدام وب سایت ها میتوان در مشاغل، صفحات اجتماعی، سرگرمی و آموزش استفاده کرد؟ این سوالات پاسخ شفافی میخواهند لذا در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع وب سایت های اینترنتی آشنا شوید ….
آنچه در این مقاله میخوانید ....
معرفی انواع وبسایت های اینترنتی
به طور کلی وب سایتها را میتوان بر دو اساس طبقه بندی کرد :
- تقسیمبندی بر اساس کاربرد
- تصسیمبندی بر اساس نوع طراحی
در ادامه این مقاله به انواع مختلف زیر دستههای هر کدام از این سایتها خواهیم پرداخت. تا با دنیای انواع مختلف وب سایت بهتر آشنا شوید.
الف) انواع مختلف وبسایت بر اساس کاربرد
همانطور که از نام این دسته نیز پیداست، تقسیم بندی سایتها بر اساس نوع کارکرد و کاربری آنها در نحوه عملکرد آنها خلاصه میشوند. سایت ها به خاطر دستیابی به اهداف مختلفی ساخته میشوند. به همین منظور آنها را میتوان در دستههای زیر خلاصه کرد:
1. وب سایتهای شخصی (Personal Website)
یکی از انواع وب سایت ها وب سایت شخصی است که ساخت آن بسیار راحت می باشد. در این گونه وب سایتها می توان عکسهای خانوادگی، احساسات، عقاید، تجربیات، هنرهای دستی و … را به اشتراک گذاشت. کاربرد متفاوت و جالب اینگونه وب سایت ها این است که میتوان از آن به عنوان دفترچه خاطرات آنلاین هم استفاده کرد. وب سایت های شخصی برای کسب درآمد استفاده نمیشوند ولی راه خوبی برای تبلیغات می باشند؛ بنابراین میتوان از این طریق به کسب درآمد هم رسید. پس از گسترش یافتن شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک استفاده از وب سایتهای شخصی کاهش چشمگیری داشت.
2. وب سایتهای شرکتی / تجاری (Business / corporate Website)
در این قسمت با دستهبندی جدیدی از انواع مختلف وب سایت آشنا می شویم؛ وب سایت های تجاری سایتهایی هستند که مختص به یک تجارت می باشند. همان طور که محصولات در مغازه و فروشگاه به فروش میرسد در سایت ها هم به فروش می رسد ولی با مخارج خیلی کمتر.
یکی از بزرگترین انواع مختلف وب سایت تجاری جهان سایت آمازون است. اصولا شرکتها برای معرفی بهتر و کاملتر خود سایت تجاری دارند. اما امروزه میتوان مشاده کرد که بسیاری از پیجهای تجاری اینتاگرام نیز یک سایت اختصاصی جهت فروش و عرضه محصولاتشان دارند.
3. وب سایت های آموزشی (Educational Website)
این وب سایت در تولید محتوای آموزشی فعالیت میکند و شامل گروهی از افراد است که بتوانند در یک حوزهی تخصصی با کاربران خود تبادل اطلاعات کنند .
دسته بندی انواع وب سایت های آموزشی :
- وب سایتهای آموزشی که مطالب خود را به صورت رایگان اراٖيه می دهند و از طریق تبلیغات و افزایش بازدید کننده درآمدزایی می کنند.
- وبسایتهایی که در صورت دریافت حق عضویت مطالب خود را در اختیار کاربران قرار می دهند.
- وبسایتهایی که در ازای دریافت پول مطالب را در اختیار کاربران قرار می دهند.
- وبسایتهایی که نماینده یک مرکز آموزشی هستند و مطالب خود را هم به صورت رایگان و هم به صورت پولی در اختیار کاربران قرار می دهد .
4. وب سایت های تجارت الکترونیکی (commerce Website- )
اکثر ما احتمالا یکبار از این دسته بندی انواع وب سایت استفاده کرده ایم . به نظر من یکی از مفید ترین و کاربردی ترین انواع مختلف وب سایت در دوران کرونا بوده است . وب سایت تجارت الکترونیکی وب سایتی است که مردم به طور مستقیم از آن وسایل مورد نیاز خود را خریداری می کنند.
امروزه با وجود کرونا بسیاری از افراد برای افزایش فروش خود از وب سایت های تجارت الکترونیکی استفاده میکنند. برای ساخت یک وب سایت باید گواهی نامه ی SSL و همچنین درگاه پرداخت جهت دریافت هزینه ها را داشته باشید.
5. وب سایت های بروشور / کاتالوگ آنلاین تجاری
با ساخت کاتالوگ و بروشور آنلاین در انواع مختلف وب سایت می توانیم تمامی فعالیت های شرکت خود را به کسانی که به دنبال خدمات ، سایت ، محصولات هستند نشان دهیم .این دسته از انواع مختلف وب سایت ها با وب سایت های تجاری تقریبا کارایی یکسانی دارند .
6. وب سایتهای سرگرمی (Entertainment Website)
یکی دیگر از انواع مختلف وب سایت های موجود در جهان وب سایت سرگرمی آنلاین است که شامل داستان، فیلم، فایل صوتی و عکس است و سعی در تولید محتوای سرگرمی با کیفیت برای کاربران محترم خود دارد. این دسته بندی انواع وب سایت ها برای جذابیت بیشتر باید مدام بروز شوند و مطالب جدیدی داشته باشند.
وبسایتهایی همچون نتفلیکس، یوتوب، اسپاتیفای و … از جمله سایتهای مشهور سرگرمی هستند.
7. پورتال وب (Web Portal)
پورتال ها جزو انواع وب سایت های اینترنتی هستند که اطلاعات را از منابع مختلف دریافت می کنند و در یک سایت جمع آوری می کنند تا افرادی که به آن مطالب نیاز دارند همه ی مطالب را یک جا دریافت کنند . برای ساخت پورتال باید پروفایل و پنل شخصی داشته باشیم . پورتال ها معمولا دارای برنامه نویسی و طراحی پیچیده تری هستند پس باید طراحان مناسب و دقیقی را انتخاب کنیم . پورتال وب از انواع مختلف وب سایتهایی هستند که محبوب واقع شده اند.
از انواع وب پرتال ها میتوان به سایتهای بانکی یا دولتی مهم اشاره کرد که جایگاه و کارکرد مهم تری نسبت به سایتهای معمولی دارند.
8. انجمنها (Forums)
انجمن ها می توانند یکی از انواع وب سایت اینترنتی مستقل یا حتی بخشی از یک سایت باشند. روشی دیگر برای برقراری ارتباط و بیان نظرات و احساسات محسوب می شوند. درانجمن ها مباحثی مانند مشکلات و سوالات رایج در جامعه مطرح می شود تا کابران در مورد آن نظر بدهند. ساخت یک انجمن بسیار راحت و بی دردسر است .این انجمن ها می توانند به کسانی که تجارت کوچک دارند کمک کنند. اگر عبارت مخصوص تجارت خود را سرچ کنید میتوانید انجمن مورد نظر خود را پیدا کنید.
سایتهایی همچون فروم پی سی ورلد و پرشین تولز از انواع این وبسایتها میباشند.
9. وب سایت های ویکی (WIKI Website)
ویکی وبسایتها یکی از شاخص ترین و معروف ترین انواع مختلف وب سایت ها هستند. ویکیها، وب سایتهایی هستند که کاربران می توانند اصلاحات و تغییراتی در صورت پیدا کردن مطالب مناسب تر ایجاد کنند و تقریبا در هر موضوعی ایجاد می شوند.
از جمله شاخص و شناخته شده ترین سایت های ویکی برای افراد ویکی پدیا است.
10. وب سایت های اینترنتی اشتراک گذاری عکس
علاوه بر اپلیکیشنهای ادیت کنندهی تصاویر وب سایت های اینترنتی هستند که این دسته فعالیتها را انجام میدهند. این دسته بندی انواع وب سایت ها روزافزون هستند و به کاربران خود اجازهی اشتراک گذاری رایگان عکس را میدهند و از تبلیغات درآمد زایی و رپورتاژ آگهی می کنند . نمونه ای از انواع وب سایت های اینترنتی شامل :
Flicker.com ، Photosite.com ، Picasa Google ،pintrest هستند.
در مقاله “معرفی بهترین سایتها برای دانلود عکس باکیفیت” به برخی از محبوبترین سایتهای اشتراک گذاری و دانلود عکس اشاره کردیم. پیشنهاد میکنم این مقاله را از دست ندهید.
11. وب سایت های رسانههای اجتماعی ( Social Media Website )
در این دسته از انواع مختلف وب سایت مردمی هستند که تمایل به گفتگو و همفکری و هم صحبتی با افراد دیگر دارند. از جمله این سایت های اینترنتی فیسبوک ، توییتر ، اینستاگرام ، گوگل پلاس هستند. در این دسته بندی انواع مختلف وب سایت ها که زندگی همه ما را تحت الشعاع خود قرار داده اند می توان ویدیو ، عکس ، مطالب و … را با دیگران به اشتراک گذاشت. اینگونه وبسایتها به تدریج به منبع اصلی خرید، اخبار و ارتباط با مردم شناخته شده اند.
12. وبلاگ
در این انواع وب سایت های اینترنتی افراد خاطرات آنلاین ، هفته نامه ، ماه نامه و اخبار و سیاست را می نویسند. وبلاگ ها با وب سایت های شخصی خیلی متفاوتند و وبلاگ ها وب سایت های بسیار بزرگی هستند . در دنیا افرادی به نام وبلاگ نویس وجود دارند ک از حقوق بالایی برخوردارند و با نویسندگی خود در وبلاگ ها می توانند جریان های اقتصادی را تغییر دهند. وبلاگ محتوای دیجیتال مارکتینگ آی مهدیار که شما در حال حاظر مشغول مطالعه محتوای آن هستید خود نمونه ای از این دسته است.
13. وب سایت نمونه کار Portfolio) Website)
این دسته بندی انواع وب سایت توسط ارايه دهندگان خدمات به کار گرفته می شوند تا نمونه کار های گذشتهی خود را به نمایش بگذارند و کیفیت کار های خود را به مشتریان نشان دهند. تمرکز این وبسایت بیشتر روی جمع آوری نمونه کار است .
14. وب سایت های نویسندگان و ناشران
این دسته بندی انواع وب سایت مختص نویسنگان و ناشران است. نویسنده ها برای کسب و کار و نویسندگی خود وب سایت هایی را انتخاب می کنند که جزئی از پلتفرم نویسنده محسوب می شود و این پلتفرم شامل فیسبوک ، وبلاگ ، توییتر و یا حتی ایمیل می باشد. وب سایت یک نویسنده شامل زندگینامه ی نویسنده، فهرست، توضیحی کوتاه از کتاب و دیگر آثار نویسنده، نقد و انتقادات و پیشنهادات و نظرات است. این دسته بندی انواع وب سایت کمک می کند تا محبوبیت طرفدارها را به خود جلب کرده و بتوانید آثار خود را به فروش برسانید.
15. وب سایت های مخصوص موبایل
کاربردی ترین انواع مختلف وب سایت است که امروزه تقریبا تمامی افراد روی کره ی زمین از گوشی های هوشمند، تبلت و … استفاده میکنند؛ لذا مطالعه مطالب سایت با توجه به پهنای کم گوشی و صفحه ی کوچک آن بسیار دشوار و زمان بر خواهد شد.
بنابراین باید انواع مختلف وب سایت هایی متناسب با صفحه گوشی طراحی شوند که به راحتی قابل بازدید باشد. برای مثال وب سایت با پسوند mobi نشان دهنده ی سایت سازگار با شرایط موبایل است.
16. وب سایت های دایرکتور
یکی از انواع وب سایت های اینترنتی وب های دایرکتوری هستند ؛ که تمامی وب های موجود در جهان فناوری را بر اساس های مختلف طبقه بندی می کند. یکی از وب های دایرکتوری وب سایت ۱۱۸ می باشد . جالب است بدانید ثبت لینک در این وب ها به دو صورت دستی و اتوماتیک صورت می گیرد ولی احتمال خطا و دسته بندی نامرتب در حالت اتوماتیک خیلی بیشتر است . موتور های جستجو هم می توانند نوعی از انواع مختلف وب سایت های دایرکتوری به حساب بیاییند ولی به دلیل داشتن داده های زیاد یک نوار جستجو دارند که باید عبارت مورد نظرمان را در آن قسمت تایپ کنیم .
ب. انواع مختلف وب سایت بر اساس نوع طراحی
1. سایتهای پویا (Dynamic Website)
یکی از انواع مختلف وب سایت ، سایت های پویا هستند که دارای تعداد صفحات بیشتری هستند؛ هزینه های ساخت سایت زیادتر است ولی هزینه ی بروزرسانی آن کمتر از سایت ایستاست. این وب سایت یک پنل مدیریتی برای ویرایش و فرستادن مطالب دارند و یک فرد عادی هم میتواند تمام به روزرسانی های سایت را خودش انجام دهد. پس نیاز به فرد متخصص در برنامه ریزی نداریم. این نوع از سایت ها قالبا با استفاده از پلتفرمهایی به نام CMS ساخته میشوند و به راحتی قابل مدیریت و اعمالل تغییرات میباشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم مدیریت محتوا یا CMS اینجا کلیک کنید. از رایج ترین روشهای ساخت سایتهای داینامیک با استفاده از وردپرس میباشد.
2. سایتهای ایستا (Static Website)
سایتهای ایستا هیچ گونه تعامل با کاربر و پویایی ندارد و هزینه ساخت اینگونه وب سایت بسیار کم است و تعداد صفحات کمی دارند و آماده سازی این سایت ها سریع است. با استفاده از زبان HTML ، CSS و جاوا اسکرپیت طراحی می شوند. بروز رسانی این سایت ها را باید به دست کاربلدان این سایت سپرد چون عملا افراد عادی نمی توانند آن را بروز رسانی کنند چون هر صفحه یک فایل است و این امر بروزرسانی را بسیار سخت می کند . در وب سایتهای ایستا سیستم مدیریت محتوا یا CMS وجود ندارد.
جمع بندی
ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله دربارهی انواع وب سایت های اینترنتی و دسته بندی آنها صحبت کردیم. اگر در این زمینه اطلاعات بیشتری دارید خوشحال میشویم که با ما به اشتراک بگذارید و اگر این مطالب برایتان مفید بود نظراتتان را برایمان بنویسید.
اگر به دنبال مقالات بیشتر هستید از وبلاگ آی مهدیار و برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ از وب سایت آی مهدیار دیدن کنید.
سوالات متداول:
وبسایت ها را میتوان بر اساس طراحی به سه دسته اصلی استاتیک، داینامیک و یا سیستم های CMS تقسیم بندی کرد. که هر کدام میتوانند شامل زیر دسته های زیادی باشند.
سایت به معنای صفحاتی از وب و انواع محتواهای مربوط به آن است که با یک دامنه و سرور مشترک شناسایی میشوند. سایت هایی مثل آی مهدیار یا ویکی پدیا نمونه هایی از وبسایت هستند.
2 دیدگاه دربارهٔ «مروری بر انواع وب سایت های اینترنتی و کارکرد آنها»
سلام و ادب
خانوم حنیفه گرامی
من از مقاله ی شما در سایت خودم استفاده کردم و بسیار مقاله ی کاملی هست
درصورتی که رضایت ندارید لطفا بهم اطلاع بدین تشکر
سلام و وقت بخیر. از اعتماد و توجهتون به مجموعه آی مهدیار ممنونیم🙏 سلامت و موفق باشید🌻