در گذشته ساخت و مدیریت یک وبسایت از طریق برنامه نویسی یک چالش تمام عیار محسوب می شد. اما در سال های اخیر و با توجه به گسترش فعالیت های اینترنتی و فراگیری کسب و کارهای اینترنتی نیاز به حضور فعالیت ها در اینترنت پررنگ تر از پیش شد. و همین عامل موجب بوجود آمد راهی آسان و سهل تر برای طراحی وبسایت شد. این راه هوشمندانه و نوین طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای هوشمند یا CMS است. در این مقاله به بررسی انواع سیستم های مدیریت محتوا، کاربرد ها، مزایا و معایب آن می پردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید…
آنچه در این مقاله میخوانید ....
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
CMS یکی سیتم نرم افزاری نوین است که به کمک آن می توان به راحتی انواع مختلفی از محتوا ها را تولید و مدیریت کرد.این پلتفرم پیش ساخته به شما امکانات زیادی برای طراحی و برنامه ریزی وبسایت مورد نظرتان را می دهد. این سیستم نیازمند برنامه نویسی به صورت سنتی نیست. اما لازمه بهروری بیشتر آن شخصه سازی آیتم های مورد نیاز بر حسب نوع فعالیت است. پس کمک گرفتن یا مشاوره با یک تیم قدرتمند و با تجربه در زمینه برنامه نویسی می تواند کمک بسیاری به شما کند.
قابلیت های سیستم های مدیریت محتوا
برای انتخاب بهترین گزینه برای شروع و راه اندازی کسب و کارتان از طریق سایت باید تمامی راه ها گزینه ها بررسی و مقایسه کنید. سیستم های مدیریت محتوا یک بیس کلی و یک قالب آماده دارد. که شما می توانید با نصب افزونه های مورد نیازتان قابلیت های اختصاصی مورد نظرتان را به آنها اضافه کنید. این افزونه و قالب ها به شما این امکان را می دهد که شکل و فرم مورد نظرتان را بر روی سایت اعمال کنید. در ادامه این بخش به مهم ترین امکانات CMS اشاره خواهیم کرد.
- قابلیت قرار دادن لینک و پیوند
- امکان ایجاد فرم ثبت نام
- سازگاری با گوگل و پشتیبانی از گوگل آنالیتیکس
- امکان سئو و بهینه سازی صفحات ومحتوا های سایت
- قابلیت اتصال به درگاه پرداخت آنلاین
- دریافت آمار و گزارشات فعالیت های سایت
- امکان ایجاد منو و دسته بندی
- ویرایش سریع و آسان محتوا و تصاویر
مهم ترین مزایای CMS
سیستم مدیریت محتوا مزایای زیادی در مقایسه با دیگر روش های ایجاد وبسایت دارد که به طور شاخص می توان به موارد زیر اشاره کرد.
_) صرفه جویی در منابع
یکی از مهم ترین فواید و مزایای سیستم مدیریت محتوا صرفه جویی در منابع است. این منابع می تواند شامل منابع مالی، همچون کاهش هزینه های گروه کد نویسی، تجهیزات و… یا به حداقل رساندن زمان مورد نیاز برای شروع و یا به ثمر نشاندن طراحی وبسایت است. در نتیجه شما می توانید در کوتاه ترین زمان و با کمترین بودجه، پایه های سایتتان را بنا کنید.
_) بروز رسانی و پشتیبانی مداوم
اصل مهم پایداری و بهینه سازی وبسایت عیب یابی، رفع مشکلات و بروز رسانی مداوم است. در صورتی که یکی وبسایت به درستی پشتیبانی نشود عملا کارایی چندانی نخواهد داشت.شما باید مطمئن باشید که در صورت بروز خطا تمامی مسائل به سرعت و در اولین زمان برطرف می شود. نرم افزار های CMS به خصوص نوع لایه باز آن قابلیت پشتیبانی مداوم بوسیله طراح را دارند. و شما هیچ گونه مشکل و دغدغه ای از این بابت نخواهید داشت.
_) انعطاف پذیری مطلوب
یکی از قابلیت های خوبی که برای مصرف کنندگان نرم افزار های CMS فراهم است، انعطاف پذیری این پلتفرم ها می باشد. به این صورت که شما می توانید فرم و شکل مورد نظرتان را برحسب نوع فعالیت، نیاز و کسب و کارتان را بر روی این سیستم ها اعمال کنید. از این رو یک تیم طراحی سایت خوب می تواند به راحتی شما را در این راه یاری کنید. و همان چیزی که مورددرخواست شما است را برایتان فراهم کند.
_) امنیت بالای وبسایت های CMS
وقتی بحث تاسیس و مدیریت وبسایت به میان می آید مهم ترین نکته ای که در کنار آن مطرح می شود چالش حفظ امنیت است. زیرا اگر قادر به تامین امنیت وبسایت نباشید زحمات شما به سادگی از بین خواهد رفت. امروزه وبسایت های زیادی با نرم افزار های CMS ساخته می شوند. و یک گروه پشتیبانی و طراحی مجرب می تواند به خوبی خیال شما را از بابت حفظ امنیت سایت راحت کند.
معرفی انواع سیستم مدیریت محتوا
تا این جای کار به قابلیت ها و ویژگی های CMS پرداختیم. حالا اگر در این مرحله سیستم مدیریت محتوایی را به عنوان یک راهکار مطلوب برای ایجاد سایتتان در نظر گرفتید، گام بدی انتخاب بهترین نوع سیستم مدیریت محتوایی است. سیستم های مدیریت محتوایی به دو صورت موجودند. که در ادامه به بررسی دقیق تر هر مورد خواهیم پرداخت.
سیستم های Open source یا کد باز
سیستم های مدیریت محتوایی متن باز قابلیت و انعطاف بالایی در برابر تغییرات و شخصی سازی ها دارند. به دلیل اینکه امکان دسترسی به کد نویسی های فراهم است. و شما می توانید در صورت آشنایی با مفاهیم کد نویسی و یا کمک گرفتن از یک فرد باتجربه سایتتان را در صورت نیاز توسعه دهید.سیستم های اپن سورس تمام آنچه شما نیاز دارید را بدون نیاز به هیچ فعالیت اضافه و یا کد نویسی در اختیار شما قرار میدهد.
شروع فعالیت و نصب این سیستم ها رایگان و بسیار ساده است. اما شما باید برای نصب افزونه ها و یا قالب های اختصاصی مبلغی را هزینه کنید.
از جمله محبوب ترین و برترین سیستم های مدیریت محتوای کد باز وردپرس ، جوملا و دروپال است.
پیشنهاد می کنم در ادامه این مطلب حتما مقاله های معرفی مشهور ترین سایتهای وردپرسی که از شنیدنشان تعجب میکنید.!
و وردپرس چیست؟ چرا وردپرس بهترین گزینه برای ساختن سایته؟ را مطالعه کنید.
سیستم های SAAS یا اشتراکی
سیستم هاس SAAS یا سرویس های اشتراکی نوعی دیگری از سیستم های مدیریت محتوا هستند. این نرم افزار ها اکثر قبلیت های سیستم های متن باز را دارند. و قابلیت های مطلوبی را شامل می شوند. اما این سیتم ها را باید به عنوانزیک نرم افزار اجاره ای از شرکت های ارائه دهنده به صورت اشتراک ماهیانه و یا سالیانه خریداری کرد. به این ترتیب شما دیگر امکان و یا نیاز به دسترسی کد ها را نخواهید داشت.
یا حتی نیازی به خرید افزونه یا قالب های جداگانه برای بهبود عملکرد سایت نخواهد بود. و تمامی امکانات مورد نظرتان از طریق شرکت ارائه دهنده سیستم SAAS برطرف خواهد شد. به این نوع از سیستم ها سایت ساز نیز می گویند. از جمله سیستم های بنام این حوزه می توان به پرتال و ویکس اشاره کرد.
جمع بندی
مقوله تاسیس وبسایت و تصمیم گیری درباره نحوه اجرایی کردن آن کار ساده ای نیست. و نیاز به تحقیق و مشورت با افراد با تجربه دارد. اما پیشنهاد ما برای شما این است، که اگر قصد راه اندازه وبسایتی پربازده و با قابلیت های بالا برای استفاده در سطح متوسط به بالا را دارید بدون تردید از سیستم های تولید محتوا استفاده کنید. امروز زمانی است که راهی ساده برای ورود به عرصه اینترنت فراهم است. و شما می توانید به خوبی از پتانسیل های موجود برای رشد و ترقی کسب و کارتان استفاده کنید.
البته این نکته بسیار مهم را هم نباید فراموش کرد که سایت های برپایه کدنویسی سایت های ضعیف و یا از کار افتاده ای نیستند. بلکه با استفاده از دانش و زمان فراوان مناسب مصارف خاص و در سطح گسترده هستند.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
برای مشاهده مقالههای بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.