نحوه یافتن لینک شکسته و رفع مشکلات آن

آموزش یافتن لینک شکسته

در این سایت یافتن لینک شکسته که به آن لینک مرده هم گفته می شود مورد بررسی قرار می گیرد. لینک‌های شکسته (Broken link) لینک های اشتباهی هستند که درسایت قرار می‌گیرند.

یافتن لینک شکسته یکی از دغدغه های امروزه ی صاحبان سایت است. برخی از لینک‌ها به جای اینکه ما را به صفحه ی مورد نظر بفرستند ما را به صفحه 404 میبرند. لینک‌های شکسته حاوی صفحات بدون محتوا هستند که به دو دسته اصلی خارجی و داخلی تقسیم بندی می شوند‌.

تا به حال شده است که در حال جست‌وجو در فضای مجازی باشید و برای پیدا کردن مطلب خود به روی لینکی کلیک کنید و مدتی منتظر بمانید ولی به نتیجه ای نرسید‌؟ آیا تا به حال با لینک‌های خراب و شکسته (Broken Link ) برخورد داشته اید؟ آیا می دانید در صورت برخورد با لینک‌های شکسته چگونه آنها را اصلاح کنید‌؟ آیا می دانید لینک‌های شکسته بر روی سئو وردپرس اثر منفی دارد و باعث کاهش رنک سایت شما در موتور‌های جست‌و‌جو می‌شود؟ برای یافتن لینک شکسته و رفع مشکل لینک شکسته در ادامه ی مطالب ما را همراهی کنید...

لینک شکسته چیست؟

به لینک‌های که مارا به صفحات 404‌ می فرستند و جست‌وجوی ما را بی‌نتیجه می گذارند لینک شکسته می گویند‌. بعد از کلیک کردن بر روی لینک یا از دسترس خارج می شود یا به صفحه‌ای به نام page 404  فرستاده می شود‌. خطای 404 یکی از خطاهای رایج در وبسایت‌ها میباشد.

خطای 404 در اثر عوامل گوناگونی ایجاد میشود. هنگامی که شما زنجیره ارتباطی سایت را قطع کنید و کاربر از طریق یک لینک و یا آدرس به صفحه مقصد نرسانید خطای 404 مشاهده میشود.

یافتن لینک شکسته بر روی سئو سایت تاثیر به سزایی دارد و باعث افزایش کاربران می شود

لینک شکسته نام‌های مختلفی دارد از جمله :‌

  • لینک شکسته
  • لینک از دست رفته
  • لینک خراب
  •  Broken link 
  • dead link   

لینک‌های شکسته بر اساس ۲ دسته تقسیم شده‌اند :‌   

  1. لینک شکسته داخلی   
  2. لینک شکسته خارجی

لینک شکسته داخلی

لینک داخلی همان لینکی است که ما را به صفحه‌ی دیگری از همان سایت منتقل می کند‌؛ وقتی با کلیک بر روی این گونه لینک‌ها به صفحه‌ی 404  منتقل شویم یعنی آن لینک از کار افتاده است‌. اصلاح لینک شکسته داخلی بسیار آسان‌تر است و سریع می توانیم به رفع مشکل لینک شکسته با روش‌های مختلف بپردازیم.

لینک شکسته خارجی

لینک خارجی همان لینکی است که مارا به صفحات دیگر از سایت‌های دیگر منتقل می کند‌؛ حال اگر با کلیک بر روی آن لینک به صفحه‌ی مورد نظر خود نرسیم یعنی آن لینک‌، لینکی مرده و از بین رفته است بنابراین باید برای رفع مشکل آن اقداماتی را انجام دهیم‌.

تشخیص چگونگی ایجاد broken link‌ و نحوه رفع مشکل لینک شکسته

همیشه گفته شده نیمی از جواب در سوال نهفته است پس اگر چگونگی ایجاد پیوند های مرده را بیابیم مطمئنا راه مناسبی برای اصلاح لینک شکسته و رفع مشکل لینک شکسته پیدا خواهیم کرد‌.

به طوری کلی پیوندهای مرده بر اساس 3 فرضیه ی معتبر ایجاد می شوند :‌

1‌. وقتی آدرس URL  وب سایت خود را ویرایش و یا بروزرسانی میکنید مطمئنا لینک داخلی که آن سایت دارد هم کار نمی کند و به صفحه‌ی 404 منتقل می شوید که این صفحه هیچ‌گونه محتویاتی را در بر ندارد‌.

2‌. وقتی صفحه ای را حذف میکنید و جایگزین برای آن نمی آورید مطمئنا آن لینک هم لینک مرده میشود و هیچ سودی نخواهد داشت .

۳. وقتی بخواهیم آدرسی را در سایت تایپ کنیم ولی اشتباه بنویسیم در نهایت به صفحه ی 404  می رسیم.

لزوم رفع مشکل لینک شکسته

همه‌ی ما می‌دانیم یکی از ملاک های ارزش گذاری سایت توسط گوگل رضایت کاربران است. گوگل علاقمند به افزایش ارتباطات بین سایت های مختلف است. اگر تعداد صفحات حذف شده از روی سایت افزایش یابد و لینک‌های شکسته بیشتر شود؛ کاربران کمتری تمایل به بازدید از سایت پیدا می کنند.

همچنین تعداد صفحات 404 یافت شده توسط موتورهای جست و جو افزایش می یابد که بر سئو و بهینه سازی سایت اثر منفی می گذارد. به نوعی با پیدا شدن لینک های شکسته در سایت شما اعتبار سایتتان کاهش می یابد و تجربه ی کاربری بدی ایجاد می کند و مطمئنا دوباره سراغ سایتی که لینک خراب دارد نمی رود. و در نتیجه باعث کاهش رتبه بندی شده و سئو سایت شما کاهش می یابد.

اصلاح لینک شکسته و رفع مشکل لینک شکسته

حال که از ضرور رفع مشکلات لینک های مرده آگاه شدید بهتر است به برخی از روش‌های کاربردی در زمینه عیب‌یابی و حل مشکلات آنها بپردازیم.

رفع مشکل لینک شکسته

الف) یافتن لینک شکسته در سایت :

در اولین مرحله باید تمامی لینک های شکسته سایت را پیدا کنیم که 5 روش مختلف داریم :

  1. با نصب یک برنامه به نام  Scearming Frog  می توانیم تمامی لینک های شکسته را بیابیم.
  2. استفاده از ابزار SEARCH CONSOLE  گوگل: از این ابزار فقط برای مشاهده ی لینک های شکسته و صفحات 404 سایت استفاده کنید و لینک شکسته را از طریق ابزار موجود در کنسول حذف نکنید زیرا باعث افت سئو وب سایت شما خواهد شد.
  3. استفاده از سایت Broken Link Check : به سایت www.brokenlinkcheck‌ بروید و آدرس url  سایت خود را در آنجا تایپ کنید و سپس سایت با آنالیز سایت شما تمامی لینک های شکسته را به شما نشان خواهد داد.
  4. اگر در سایت های وردپرس فعالیت می کنید با استفاده از افزونه ی رنک مث می توانید لینک های از کار افتاده را بیابید. ( به زیر منوی مانیتور 404  مراجعه کنید.)

ویژگی های افزونه وردپرس :

  • اسکن تمامی لینک های موجود در سایت
  • اسکن خودکار
  • نمایش لینک های شکسته
  • اصلاح گروهی لینک های خطادار
  • زمانبندی اسکن خودکار

5. با استفاده از افزونه ی کروم هم می توانیم لینک های خارجی شکسته را بیابیم.

ب) لینک های جدید را به جای لینک های شکسته قرار دهید :

  • گاهی پیش آمده که صفحه هایی را از سایت خود حذف کنید که به صفحه 404  ختم می شود پس بهتر است آن صفحه را ویرایش کنید وتغییراتی در آن اینجاد کنید تا کاربرانی که به این صفحه منتقل می شوند با این صفحه رو برو نشوند. جایگزین کردن لینک های جدید به صورت دستی بسیار زمان بر است.

روش هوشمندانه ی بعدی برای رفع مشکل لینک شکسته استفاده از ریدایرکت 301  است . این لینک دهی متفاوت باعث میشود وقتی صفحه در سایت جا به جا شده باشد یا آدرسش تغییر کرده باشد فرد به همان صفحه ولی با لینک جدید هدایت شود .

ج) لینک شکسته را حذف کنید : 

اگر لینک جدیدی نداشتید ناگزیر به حذف لینک شکسته سایت می باشید.

 8  ابزار برای یافتن لینک شکسته به صورت آنلاین

1- (Online Broken Link Checker)

از این جستجوگر می توان برای یافتن لینک شکسته ی داخلی و خارجی استفاده کرد.

این ابزار بر روی  ios ،  Linux ، Unix  اجرا می شود و می توان تا 3000 صفحه را به طور رایگان اسکن کنید. لینک های شکسته را می توان در بخش  HTML ‌وب سایت خود مشاهده کنید. برای ورود و استفاده از این سایت اینجا کلیک کنید.

2- (Dead Link Checker)

روش دیگر یافتن لینک شکسته و پیوند های مرده استفاده از Dead Link Checker می باشد. ۲ گزینه کاربردی داریم :‌

بررسی MULTI : برای بررسی چندین سایت است.

بررسی AUTO : برای بررسی یک سایت در یک بازه منظم و ارسال گزارش به شما است.

3- (Xenu  Link  Sleuth)

یافتن لینک های شکسته به صورت دستی کار بسیار زمان بری است، این برنامه با اسکن هر صفحه و پیوند و صفحه وب بررسی هایی را انجام می دهد.

4- (W3C Link Validation Tool)

از این بخش برای یافتن لینک شکسته ی مربوط به هوک ها ، لینک ها ، صفحات وب سایت استفاده می کنیم. برای اینکه نتیجه ی بهتری به دست آورید از CSS ‌ را چک کنید.

5- (Google Webmaster Tool)

بهترین جستجوگر برای یافتن لینک شکسته به صورت رایگان می باشد. حتی فراتر از چک کردن لینک کار می کند و خطاهای مختلف را فهرست بندی کرده و نقشه ی سایت و ... را نشان می دهد.

6- (WP Plugin For Broken Link Check)

این جستجوگر در سایت های وردپرس اهمیت و محبوبیت بالایی دارد زیرا پس از چک کردن پست ها ، مطالب و نظرات تصاویر گمشده را می یابد .

7- (Power Mapper Link Checker)

در اینجا ابزاری محبوب برای یافتن لینک شکسته را بررسی می کنیم ؛ این ابزار با آزمایش رایگان لینک Dead Link  به رفع مشکل لینک شکسته کمک می کند . نه تنها پیوند های مرده را بررسی می کند بلکه مشکلات پیکربندی سرور را هم تشخیص می دهد و خطاهای اسکرپیت PHP  و ASPX و   ASP را می یابد.

8- (Check My Links Google Chrome Page Checking Plugin)

این ابزار برای کسانی محبوب است که از Google Chrome  استفاد می کنند و برای طراحان وب و ویرایشگر های محتوا فوق العاده مفید است. برای کسب اطلاعات درباره این ابزار و استفاده از آن اینجا کلیک کنید.

جمع بندی

از همراهی شما دوستان عزیز متشکرم. در این مقاله با رفع مشکل لینک شکسته و راه های یافتن لینک شکسته آشنا شدیم. تلاش کردیم اصلاح لینک شکسته را به شما آموزش دهیم و تکنیک های پیدا کردن Dead Link را بررسی کردیم. امیدوارم توانسته باشم به بخشی از سوالات ذهن شما پاسخ داده باشم. خوشحال می شویم مطالب جدیدتری را به وب سایت ما پیشنهاد کنید و از نظرات شما استقبال می کنیم.

اگر می خواهید مقالات بیشتری را مطالعه کنید به وبلاگ آی مهدیار مراجعه کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات دیجیتال مارکتینگ هم می توانید به وب سایت آی مهدیار مراجعه کنید.

عضویت در شبکه های اجتماعی آی مهدیار

کلی مطالب و ترفند باحال و از دست ندی 🙂

مطالب پیشنهادی

آموزش نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام
نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام‌؛ شکاندن قفل درب‌های بسته
دانستن ترفندهای پیج کاری اینستاگرام
بررسی مفیدترین ترفند‌های پیج کاری اینستاگرام که پیج شما را متحول میکند
بررسی اینگیجمنت ریت اینستاگرام و روش های افزایش تعامل در اینستاگرام
اینگیجمنت ریت اینستاگرام، خون جاری در رگ های صفحات شما
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی، یک قدم تا رسیدن به پول داری…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند

پنج × 1 =