بررسی عملکرد موتور جستجو گوگل و ورود به دنیای سرچ های اینترنتی

بررسی عملکرد موتور جستجو گوگل

شناخت عملکرد موتور جستجو گوگل برای وبمستر ها و فعالان حوزه اینترنت بسیار حایز اهمیت است. زیرا این جستجوگر یکی از شناخته ترین و بزرگترین شرکت های جهان است که از ارزش بسیار بالایی در سراسر جهان برخوردار است.

طبق آماری که گرفته شده است، گوگل چهارمین شرکت با ارزش جهان است. این شرکت با ایده های نابی که دارد و با عملی ساختن آن ها در خود به اصطلاح لنگه ندارد. امروزه سهم قابل توجهی در فعالیت‌های اینترنتی افراد در زندگی روزمره آنها بازی می کند. از پیگیری اخبار، هواشناسی، وضعیت راه و جاده ها گرفته تا ارتباطات بین امللی و تعاملات اجتماعی. در این مقاله بیشتر به نحوه عملکرد موتورهای جستجو بخصوص گوگل خواهیم پرداخت. پس در ادامه همراه ما باشید...

موتورهای جستجو چگونه کار میکند؟

اینکه بخواهیم بگوییم "عملکرد موتور جستجو گوگل چگونه است؟" شاید برای خیلی‌ها بسیار ساده و یا خنده‌دار باشد اما برای افرادی که به تازگی کارشان را در حوزه سئو و خدمات اینترنتی شروع کرده‌اند بسیار کارآمد و لازم است.

در ابتدا موتور جستجو گوگل شامل چه بخش هایی میباشد:

  • پایشگر
  • ایندکس
  • الگوریتم میباشد

گوگل بات، اسپایدر و پایشگر هرسه این اصطلاحات یک معنا دارند و منظور به رباتی که به پایش وب مشغول میباشد.

ایندکس گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است و برای سایت داران مهم تر است. بخوام خیلی کلی بیان کنم ایندکس گوگل به معنای سریعتر قرار دادن سایت خود در نتیجه جستجو گوگل است که باز راه های بسیاری برای این کار است که در ادامه ذکر میکنم.

و اما الگوریتم ها به قوانین و مقرراتی گفته می شود که براساس اهداف و سیاست های خاصی از طرف شرکت گوگل و ساخته و ارائه می شوند. این الگوریتم ها به رده بندی بهتر سایت ها کمک می کند که در نتیجه کیفیت جستجو کاربران را بالا می برد و به آنها نتیجه های مطلوب تری را نمایش می دهد. ازین رو الگوریتم های گوگل نقش بسیار مهمی را در تعیین جایگاه سایت‌ها بازی می کنند. و شناخت آنها یکی از مهم ترین قدم ها برای فعالان سئو و بهینه سازی است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله "با دنیای الگوریتم‌‌‌های گوگل آشنا شو" را مطالعه کنید.

بررسی جامع ساختار گوگل
بطور میانگین هر دقیقه بیش از 2 میلیون جستجو در گوگل انجام می شود!

نحوه عملکرد موتور جستجو گوگل:

موتور جستجو گوگل فقط یکی از موتور های جستجو میباشد. جستجوگر گوگل صفات وب را از طریق لینک ها دنبال میکند.

ساختار گوگل به گونه ای است که پایشگر به طور شبانه روز یا بیست و چهار ساعته فعالیت میکند این ربات نسخه HTML هر کدام صفحه های قدیم را که از قبل داشته را در دیتابیس بسیار بزرگ که همان ایندکس است ذخیره و ثبت میکند.

وگل از هوش های مصنوعی بسیار زیادی استفاده و به سرتاسر وب ماموریت داده تا صفحات جدید را دریابند به اطلاعات آن ها پی ببرند. گوگل بات پایشگر وب گوگل میباشد و هر یک از موتور های جستجو برای خود ربات به خصوص خود را دارند.

بررسی ساختار گوگل بات

گوگل بات از ایندکس ها و راه های سایت ها استفاده میکند که شامل اطلاعات و لینک های یافت شده‌ی از قبل هستند.

این ربات از روی اطلاعات قبلی به صورت نقشه برای هدف‌های بعدی خود استفاده میکند. تمامی سایت ها نقشه ای منحصر به خودشان را دارند که اصطلاحا سایت مپ گفته می‌شود. سایت مپ نقش بسیار مهمی در راهنمایی ربات گوگل و شناساندن بخش های مختلف سایت به آن دارد. تا در نتیجه ربات گوگل بتواند به بهترین شکل صفحات مختلف سایت را ایندکس یا ثبت کند.

این ربات هر لینک جدیدی که در هر سایت یافت کند به لیست اطلاعات خود اضافه کرده تا در صورت لزوم به خدمت آن برسد. پس بنابراین هرگونه تغییری که شما بر روی وبسایت خود ایجاد کنید این ربات آن را گزارش می‌کند تا اطلاعات مربوط به آن بروزرسانی شود.

نحوه عملکرد موتورهای جستجو و گوگل بات

شاخص ترین ربات های گوگل

ربات های متنوعی به وسیله گوگل ساخته که هر کدام کار مرتبط با خود را انجام میدهند.

در این بخش به چند تا از این ربات ها میپردازیم:

  • گوگل دستکتاپ که برای بررسی نسخه های دستکتاپی وب سایت ها ساخته شده است.
  • گوگل ویدیو که برای  بررسی ویدیو های موجود در وبسایت ها ساخته شده است.
  • گوگل نیوز که برای بررسی خبر های وب سایت ها در هر زمینه ای ساخته شده است.

و... این ربات هایی که ذکر شد مربوط به ربات های اندرویدی میباشد.

نحوه عملکرد موتورهای جستجو و پایشگر گوگل به چه صورت است؟

میزان اینکه بخواهیم بگوییم پایشگر های گوگل به هر سایت سر میزنند بسته به تغییرات به وجود آورده آن سایت میباشد.

چیزی که درباره عملکرد موتور جستجو گوگل مشخص است این است که هیچ گاه گوگل آدرس ای پی ربات های خود را پخش نمیکند و این ای پی ها به سرعت و به طور مکرر در حال بروز شدن میباشند. و ما باید از راهی ذات واقعی این ربات ها را تایید کنیم .

برای اینکه ربات های گوگل بتوانند سریع تر صفحات مختلف را ثبت کنند کافیست لینکی از یکی از صفحات جدید سایت خود را در یک صفحه قدیمی تر که از قبل ایندکس شده آن قرار دهیم به این صورت هر زمان پایشگر ها آن لینک را مشاهده کنند و مجددا به آن صفحه سر بزنند، با مشاهده لینک های جدید آن را دنبال میکنند و به این صفحات جدید نیز سر می ‌زنند. به این ترتیب آن صفحات جدید نیز در ساختار گوگل ایندکس و محفوظ می مانند.

بعد این مراحل صفحات سایت شما در نتیجه سرچ گوگل ظاهر میشود

زمانی که یک کلمه را در سرچ جستجو گوگل قرار میدهیم در نتیجه سرچ تنها آن کلمه یافت نمیشود بلکه هزاران کلمه دیگر در کنار سرچ خود میبینید که همان سایت هایی که در لیست ایندکس گوگل قرار گرفته اند میباشند.

بسته به نوع کلمات کلیدی و یکسری معیار های دیگر مربوط به سئو که برای گوگل اهمیت دارد صفحات شما را طبقه بندی کرده و هر صفحه که بررسی آن بوسیله الگوریتم‌ها انجام شود در پایگاه ایندکس گوگل ذخیره و در هر سرچ گوگل بسته به لینک سایت ها که در کدام رتبه ایندکس قرار دارند به کاربران نشان داده میشود.

پس سعی کنید مطمئن شوید که لینک سایت شما در لیست ایندکس گوگل قرار گرفته است یا نه. اگر دیدید قرار نگرفته است، ممکن است دلیل خاصی داشته باشد مثلا احتمال دارد از طرف گوگل جریمه شده باشید.

بررسی ساختار گوگل ایندکس

همان طور که در بخش های بالاتر نیز اشاره شد ساختار گوگل به نحوه است که ربات های موجود برای هر سایت مطالب و صفحات مختلف را بررسی می کنند. گام بعدی این بررسی ثبت صفحات می‌باشد. که به آن ایندکس (index) می گوییم.

عملکرد موتور جستجو گوگل در ایندکس صفحات

به صورت کلی دو روش برای ایندکس گوگل وجود دارد که :

  1. معرف شما برای ایندکس گوگل سایت دیگری باشد به طوری که زمانی گوگل برای بررسی لینک های آن سایت می آید به صورت آب زیر کاهی سایت شما هم مورد بررسی قرار میگیرد و در آخر ایندکس میشود. اما خطای ریزی که وجود دارد این است سعی کنید بین تمامی صفحات و موضوعات داخلی وبسایت شما یک هماهنگی کلی وجود داشته باشد در غیر اینصورت فقط همان صفحه مرتبط با سایت معرفی شده مورد ایندکس قرار میگیرد.
  2. با معرفی کردن لینک وبسایت خود به شخص خود گوگل میتوانید در زمان جستجو گوگل در صفحه اصلی با استفاده از نقشه سایت به صفحات دیگر وبسایت راهنمایی کنیم تا آنها نیز مورد ایندکس قرار بگیرند.

به این صورت و با این روش هر صفحه ای از وبسایت به طور حتمی مورد ایندکس قرار میگیرد اما ممکن است مدت زمان برای هر کدام متفاوت باشد. که این مورد بستگی به میزان فعالیت و کارکرد شما بر روی وبسایت دارد.

شما باید پس از اینکه وبسایت خود را طراحی و ایجاد کردید، سایت مپ درست و اصولی را از سایت در اختیار گوگل قرار دهید و مجددا درخواست دوباره ایندکس شدن صفحه خود را کنید.تا خزنده یا اسکرولر‌ها صفحات سایت شما را بازدید و آنالیز کنند. پس از این میبیند با ایجاد نقشه علاوه بر اینکه تعداد کمی از صفحات ایندکس شده بود و حال تمامی صفحات وبسایت شما با سرعت زیاد ایندکس میشوند.

روش های افزایش سرعت ایندکس صفحات

عملکرد موتور جستجو گوگل به نوعی است که روش های سریعتری هم برای ایندکس کردن وجود دارند. همان گونه در ابتدا گفتم ایندکس کردن یکی از مسائلی میباشد که برای مالکان وبسایت ها اهمیت بسیار زیادی دارد.ازین رو در این بخش به چگونگی روش های سرعت بخشیدن و بهبود کیفیت ایندکس مطالب خواخیم پرداخت.

طراحی اصولی سایت مپ

در ابتدا نقشه سایت ایجاد کردن به این صورت که این نقشه سایت یک فایلXML بر روی سرور اصلی سایت نهان شده است. نقشه سایت به صورت یک راهنما عمل کرده و برای ساخت هر صفحه جدید بر روی وبسایت او نظر میدهد به صورتی که در چه زمانی ایجاد شود و هر مدت زمان مشخصی برای سرکشی هر صفحه از وبسایت را بر انداز میکند.

نصب کردن گوگل آنتالیتیک

با استفاده از ابزار گوگل آنتالیتیک می توان به تعداد بازدید کننده‌ها و هر گونه اطلاعات دیگر از کابران بدست آورد از جمله زمان بازدیدها. با اطلاعتی که این سرویس در اختیار ما میگذارد میتوانیم دلیل ایندکس نشدن لینک وبسایت و صفحه مورد نظر خود را دریابیم. و با ریشه یابی و رفع مشکلات به ثبت اطلاعات کمک کنیم.

بروزرسانی ها مداوم سایت

هر چه مطالب بیشتر در وبسایت خود منتشر کنید، امکان به اشتراک گذاری مطالب وبسایت توسط کاربران شما بیشتر است و باعث دریافت بازدید و لینک های ورودی بیشتری میشود و در آخر سرعت ایندکس گوگل وبسایت شما بالاتر خواهد رفت. بروزرسانی و فعالیت در سایت علاوه بر افزایش فعالیت های ربات های گوگل یا همان پویشگرها می تواند به بهبود بهره وری و کاهش زمان مورد نیاز برای ایندکس اطلاعات نیز منجر شود.

پس بنابراین اینکه بتوانیم تولید محتوا با کیفیت بر اساس اصول سئو و بهینه سازی انجام دهیم باعث افزایش رتبه بندی سایت میشود و کاربران زیادتری را دریافت میکند. و در این راه نباید نقش شبکه های اجتماعی در روند سئو را نیز نادیده گرفت.

بررسی ساختار الگوریتم های گوگل

همانطور که میدانید عملکرد موتور جستجو گوگل و الگوریتم های آن به طور مکرر در حال تغییر و بروز شدن میباشد. هر یک از الگوریتم‌ها آپدیتی یا بروزرسانی از طرف گوگل با هدف دسته بندی و نمایش بهتر نتایج برای مخاطبان هستند. الگوریتم های گوگل به این شیوه کار میکنند که بهترین راه را برای رتبه شدن در گوگل نشان میدهند. و برای این منظور هر ساله انواع مختلفی از الگوریتم ها با سیاست های خاصی طراحی و راه اندازی میشوند.

در سال‌های گذشته تعداد بسیار زیادی الگوریتم ارائه شده است که به چند تا از شاخص و مهم ترین آن‌ها به طور خلاصه میپردازیم:

الگوریتم پاندا:

این الگوریتم در ابتدا به نام دیگری منتشر شد. به این صورت که ریز شدن گوگل در تمامی محتوا و ارائه یک محتوا باکیفیت و بدون کپی توسط ما را زیر نظر داشت. در سال 2011 بود که این الگوریتم به نام پاندا معرفی شد. برگرفته از نام مهندس سازنده الگوریتم میباشد. و از تولید محتوای بی‌کیفیت جلوگیری میکند و اجازه اینکه سایتی مطالب کپی شده سایت دیگری را به نام خود انتشار دهد را به سایت ها نمی دهد و با آنها برخورد می کند.

الگوریتم پنگوئن:

این الگوریتم را میتوان در نحوه عملکرد موتورهای جستجو به نام تراشکار گوگل شناخت که هدف مهم آن پایان دادن رتبه بندی سایت هایی که از طریق غیر قانونی و با نقض کردن های قانون گوگل به رتبه قابل توجهی رسیده بودند. در سال 2012 منتشر و در حال حاضر هم یکی از اصلی ترین الگوریتم های گوگل میباشد. بسیاری سایت ها با به کار بردن بی رویه از کلمات کلیدی و لینک های غیر قانونی استفده باعث کاهش آمار بازدید میشوند.

استفاده کننده های سئو کلاه سیاه را به شدت مجازات میکند. بنابراین مالکان وبسایت ها با محتوای باکیفیت و رعایت تمامی اصول تا سایت آن‌ها رشد خوبی داشته باشد.

الگوریتم کبوتر:

در سال 2014 منتشر شد به هدف جستجو های محلی طراحی شده است. این الگوریتم این امکان را دارد که از بین نتایج متنوع بهترین و درست ترین گزینه را از موقعیت مکانی و همینطور جغرافیایی نشان میدهد.

این الگوریتم از الگوریتم های دیگر استفاده کرده مثل الگوریتم مرغ مگس خوار و الگوریتم تشخیص زبان و .. تا بهترین راه را نشان دهد. الگوریتم کبوتر یکی از بهترین های الگوریتم‌ها در ساختار گوگل میباشد.

الگوریتم فرد:

این الگوریتم در سال 2017 منتشر شد. و تمرکز آن بر روی سایت هایی که درآمد و تبلیغات برای آن‌ها در اولویت قرار میگیرد و به تجربه کاربری یا UX توجهی ندارند، می‌باشد. سایت هایی با محتوای بی کیفیت و بدون رعایت کردن اصول گوگل و همینطور تبلیغات های بیش از حد الگوریتم فرد به این سایت ها اجازه فعالیت نمیدهد و عقیده دارد به کاربران گوگل لطمه وارد میکند.

جمع بندی

در پایان می توان گفت که شناخت و بررسی عملکرد موتور جستجو گوگل بسیار جذاب و شگفت انگیز است. زیرا خوش مصنوعی این سرویس بزرگ دائما در حال رشد و تکامل می باشد. ما در این مقاله سعی کردیم تا به بخش عمده ای از نحوه عملکرد موتورهای جستجو بپردازیم. و با بررسی ابعاد مختلف ساختار گوگل، از گوگل بات تا الگوریتم ها به دید جامعی از این موضوع دست پیدا کنیم.

ممنون که تا انتها ما رو همراهی کردید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیاتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

عضویت در شبکه های اجتماعی آی مهدیار

کلی مطالب و ترفند باحال و از دست ندی 🙂

مطالب پیشنهادی

آموزش نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام
نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام‌؛ شکاندن قفل درب‌های بسته
دانستن ترفندهای پیج کاری اینستاگرام
بررسی مفیدترین ترفند‌های پیج کاری اینستاگرام که پیج شما را متحول میکند
بررسی اینگیجمنت ریت اینستاگرام و روش های افزایش تعامل در اینستاگرام
اینگیجمنت ریت اینستاگرام، خون جاری در رگ های صفحات شما
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی، یک قدم تا رسیدن به پول داری…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند

سه × پنج =