سئو مارکتینگ یا بازاریابی سئو یکی از مباحث اصلی برای تجارت در عصر اطلاعات و دنیای سایت های اینترنتی محسوب میشود. اگر شما یک سایت خدماتی، آموزشی و یا وبسایت فروش محصول دارید اولین چیزی که در این راه به آن نیاز دارید دانش بازاریابی سئو و یادگیری تکنیک های آن است. امروزه موتورهای جستجو را میتوان میزبان خوبی برای فعالیت دانست که با اجرای استراتژی های مناسب میتوان از آن بهترین بهره را برد. در این محتوا از آی مهدیار به بررسی دقیق تر این استراتژی ها و نحوه استفاده بهتر از فرصت های کسب درآمد از وبسایت ها خواهیم پرداخت پس در ادامه همراه ما باشید…
آنچه در این مقاله میخوانید ....
سئو مارکتینگ چیست؟
ابتدا لازم است که با تعریفی از خود سئو مارکتینگ شروع کنیم. بازاریابی سئو یا SEO marketing یکی از زیر مجموعههای مهم و کلیدی دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. این فرایند شامل اقداماتی از جمله بهینه سازی وبسایتها برای موتور های جستجو و بخصوص گوگل است.
از آنجایی که گوگل برای رتبه بندی و تعیین موقعیت صفحات سایت ها در بخش نتایج از الگوریتم هاو استاندارهای خاصی پشتیبانی میکند؛ بنابراین لازم است برای کسب جایگاه مناسب در رقابت با سایر سایت ها از دستورالعمل های خاصی تحت عنوان سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو (search engine optimization) پیروی کرد.
برای تعریف سئو به طور خلاصه میتوان اینطور گفت که استراتژی هایی که به صورت داخلی و خارجی برای سایت و ارتقا جایگاه آن در گوگل استفاده میشود تا رتبه آن افزایش پیدا کند؛ SEO گفته میشود. پس بنابراین میتوان نتیجه گرفت که هر سایت برای دیده شدن و جذب ورودی به این دانش و تاکتیک ها نیاز دارد. پس اگر شما هم به هر نحوی قصد درآمدزایی از طریق سایتتان را دارید لازم است با سئو مارکتینگ آشنا شوید.
چرا بازاریابی موتورهای جستجو اینقدر اهمیت داره؟
در دنیای امروز که استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنت تا این حد گسترده و فراگیر شده استفاده از گوگل و راه اندازه وبسایت اینترنتی به شما این فرصت را میدهد که خودتان را در دنیای بزرگتری به مخاطبان معرفی کنید. در از بین هزاران سایت و کاربران در حال جستجو به مخاطبان هدف خودتان برسید. امروزه حرکت کردن به سوی دنیای دیجیتال به یکی از واجبات برای برندها تبدیل شده است. به این دلیل که روزانه ممکن است افراد بسیاری حوزه کسب و کاری شما را سرچ کنند و داشتن یک صفحه با رتبه بالا میتواند فرصتی به شما بدهد که به خوبی بازاریابی کنید و دیده شوید.
توصیه میکنم به این آمار توجه کنید تا به اهمیت وبسایت و سئو مارکتینگ بیشتر پی ببرید:
- به طور تقریبی در هر ثانیه از روز 67,000 کاربر در اینترنت در حال جستجو هستند.
- 92% از جستجوهای آنلاین از طریق موتورهای جستجو همچون گوگل انجام میشود.
- بیش از 58 درصد این جستجوها از طریق تلفن های همراه است.
- 46 درصد جستجوهای گوگل بر اساس لوکال سئو یا سئو محلی انجام میگیرد. بر ترافیک جغرافیایی متمرکز است.
- 39 درصد از ترافیک جهانی مختص وبسایت های فروشگاهی و تجاری است.
تمامی این اعداد و ارقام نشان میدهد که شما با رعایت اصول سئو مارکتینگ تا چه حد شانس دیده شد دارید. علاوه بر تمامی این موارد نرخ تبدیل در بازاریابی دیجیتال نیز به نسبت بالا تر از روش های سنتی است و احتمال بالاتری برای تبدیل مخاطب به مشتری در استفاده از وبسایت و سئو صفحات وجود دارد.
برندها و شرکت ها چطور میتوانند سئو مارکتینگ را ارتقا بدهند؟
بهترین راهکار برای بازریابی دیجیتال و بهینه سازی آن تمرکز بر روی سئو داخلی و خارجی است. اگر بتوانید صفحات سایتتان را به جایگاه ها بالاتر برسانید و ازطریق آنها جذب ورودی کنید بدون شک میتوانید با افراد بیشتری ارتباط و تعامل برقرار کنید. تولید محتوا اولین گامی است که میتوانید به این منظور بردارید. زیرا بدون تولید محتوا و متن با ارزش عملا نمیتوان بر روی سئو سایت کار کرد و تاکتیک های بهینه سازی سایت را عملی کرد. به طور کلی یکسری نکات مهم برای ارتقای سئو مارکتینگ برندها وجود دارد که به آن اشاره خواهیم کرد:
- توجه به رقابت برای تولید محتوا و تحقیق برای پیدا کردن عبارت کلیدی مناسب
- ارائه اطلاعات با ارزش، منحصر به فرد، هدفمند و در سطح بالا
- استاندارد سازی سایت و توجه به داشتن قالب مناسب برای بهبود تجربه کاربری (UX)
- لینک سازی مناسب و کسب اعتبار
- پرداختن به سئو محلی یا لوکان برای جذب مخاطب و ورودی از منطقه، کشور یا شهر خاص
- فعالیت در شبکه های اجتماعی و اشتراک گذاری محتوا در سایر بسترهای اینترنت
در این بخش به برخی از نکات مهم برای سئو مارکتینگ اشاره کردیم اما همچنان میتوان نکات سئو داخلی و خارجی سایت را جزء پایه ای ترین نیازهای بازاریابی سئو دانست که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم.
بررسی مهم ترین اجزای بازاریابی سئو
اجزای سئو مارکتینگ را میتوان در دو بخش سئو خارجی و داخلی قرار داد. سئو داخلی یا on-page SEO به بهینه سازی وبسایت و صفحات آن برای کسب و ارتقای رتبه گفته میشود. موارد و مولفه بسیار زیادی برای بهینه سازی داخلی سایت وجود دارد که پرداختن به هر یک از آنها میتواند به بهبود کیفیت و رنک منجر شود. سئو خارجی یا off-page SEO نیز مجموعه اقداماتی را شامل میشود که از خارج سایت برای بهبود جایگاه آن انجام میگیرد. در ادامه به برخی از مهم ترین این موارد بیشتر اشاره خواهیم کرد…
1: عبارت های کلیدی
انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای محتوا یکی از پایه ای ترین کارهایی است که باید با آن درگیر شوید. عبارت کلیدی نماینده ای از مفهموم محتوای شما است بنابراین کاربران میتوانند با جستجوی عبارت انتخاب شده به محتوای شما دسترسی پیدا کنند. پس لازم است که حتما برای انتخاب این عبارت و عبارت های کلیدی LSI به خوبی تحقیق و مقایسه کنید. برخی از موارد باید در انتخاب عبارت کلیدی رعایت شود که به صورت موردی به آنها اشاره میکنیم.
- ارتباط با موضوع محتوا
- توجه به استفاده از عبارت های کلیدی بلند یا Long tail keyword
- وجود داشتن امکان رقابت با سایر سایت ها و کسب جایگاه مناسب
- جستجو شدن عبارت توسط افراد
2: محتوا
وقتی که نوبت به نگارش محتوا میرسد مولفه های بسیاری زیادی هستند که باید آنها را درنظر گرفت. زیرا یکی از پایه های اصلی سئو مارکتینگ تولید یک محتوای خوب و استاندارد است. به طور کلی باید این نکته را درنظر بگیرید که محتوا باید متناسب با موضوع انتخاب شده به خوبی جوابگوی نیازها و سوالات بازدید کنندگان باشد. این محتوا باید کامل، روان، قابل فهم و خوانا و همچنین کاربردی باشد. زیرا تنها نکته مهم گوگل برای رتبه بندی سایت ها به صورت اورگانیک این است که کاربر را به سریع ترین شکل ممکن راهنمایی کند و به پاسخش برساند. پس اگر قصد دارید در سئو مارکتینگ به جایگاه خوبی برسید برای مخاطبان محتوای ارزشمند تولید کنید.
برخی از مهم ترین مواردی که در تولید محتوا باید درنظر بگیرید از جمله موارد زیر است:
- توجه به کپی رایتینگ و عدم کپی محتوا از سایت های دیگر
- انتخاب موضوع مناسب و کاربردی برای کاربران
- توجه به خوانایی و استفاده از علایم نگاری و همچنین پاراگراف بندی متن
- بروز رسانی محتوا و توجه به کیفیت آن در طول زمان
- نوشتن محتوای جامع از 600 تا 2500 کلمه
- استفاده از منابع معتبر و ارائه اطلاعات درست
3: ترکیب بندی سایت
وقتی از خود محتوا و مفاهیم آن عبور کنیم مولفه بعدی که بسیار مهم و قابل توجه است خود سایت و طراحی آن است. معماری و ترکیب بندی درست سایت میتواند از موارد بسیار مهم برای کاربران و موتورهای جستجو باشد. داشتن یک سایت استاندارد با دسترسی های مناسب، طراحی و قالب استاندارد و همچنین دعوت کنندگی میتواند از نیازهای پایه برای سئو مارکتینگ باشد. به این مواد عموما سئو تکنیکال گفته میشود و برخی از مهم ترین مولفه های آن ا زجمله موارد زیر است:
- تهیه نقشه سایت یا site map: نقشه سایت به ربات های خزینده گوگل کمک میکند تا ارتباطات، صفحات سایت را بهتر شناسایی کند به این صورت مطالب و محتوا ها میتوانند بهتر و سریع تر در گوگل ثبت یا ایندکس شوند.
- بهینه سازی سرعت سایت: اگر میخواهید مخاطبان را از سایتتان فراری ندهید لازم است که بهینه سازی سرعت را یکی از اولویت های سئو مارکتینگ قرار دهید. سرعت بارگذاری صفحات یکی از مولفه های رتبه بندی سایت توسط گوگل است.
- طراحی سازگار با نسخه موبایل: همانطور که در بخش های بالاتر اشاره کردیم بیش از نیمی از بازدید سایت ها از طریق تلفن همراه صورت میگیرد به همین دلیل است که توجه به طراحی مناسب با ابعاد و اندازه تلفن همراه بسیار حائز اهمیت است. در غیر این صورت علاوه بر از دست دادن ترافیک کاربران تلفن همراه سایت شما مشمول دریافت ارور و جریمه نیز خواهد شد.
- توجه به امنیت وبسایت: امنیت وبسایت کی از مواردی است که برای سئو مارکتینگ حرفه ای حتما باید آن را درنظر گرفت. زیرا حفاظت از اطلاعات کاربران یا داده های خود سایت برای تداوم در کار بسیار ضروری است. ایمن سازی وبسایت با گواهی HTTPS و SSL یکی از مواردی است که حتما باید آن را مورد توجه قرار دهید.
4: شبکه لینک سازی
ایجاد یک شبکه لینک سازی موفق شامل لینک های خارجی، داخلی و بک لینک ها یمیتواند برای هر سایتی از واجبات سئو مارکتینگ محسوب شود. لینک ها پیوند هایی هستند که از سایتی به سایت دیگر و یا از صفحه ای به صفحه دیگر داده میشوند. به همین دلیل است که بوجود آوردن پیوند و ارتباط داخلی صفحات مختلف سایت با یکدیگر بسیار مورد توجه قرار میگیرد. علاوه بر این یکی از مواردی که میتواند تاثیر بسزایی در ارتقای سئو مارکتینگ داشته باشد ساخت بک لینک با ارزش از سایتهای دیگر است.
ساخت لینک های اصولی میتواند بر افزایش جایگاه صفحه شما تاثیرگذار باشد. بنابراین معمولا توصیه میشود که در سایت های ضعیف یا نامعتبر لینک نسازید و کیفیت لینک ها را به کفیت آن ترجیح بدهید. بهتر است برای صفحات مهم سایتتان در طول زمان یک شبکه لینک سازی ارزشمند و قدرتمند بوجود بیاورید تا جایگاه سایتتان را به مرور بهبود ببخشید.
5: شبکه های اجتماعی
بهره گیری از شبکه های اجتماعی از مجموعه اقدامات بسیار مهم در لیست سئو خارجی سایت ها برای سئو مارکتینگ است. فعالیت در شبکه های اجتماعی میتواند در به سوی دنیای بزرگی به روی شما باز کند که شما از آن طریق نیز میتوانید افراد را به سایتتان دعوت کنید. این نوع فعالیت ها به نوعی تبلیغی اقتصادی و پر سود برای بازاریابی دیجیتال شما محسوب میشود که از طریق آن میتوانید کسب و کار، محصولات و خدماتتان را به شکل دیگری ارائه کنید.
گفتنی است که اشتراک لینک صفحات در پیامرسان ها و یا شبکه های اجتماعی نیز از مواردی است که میتواند به جذب ورودی برای وبسایت و تقویت آن منجر شود.
جمع بندی
در این محتوا سعی کردیم تا با بررسی مهم ترین اجزای سئو مارکتینگ و اهمیت آن برای برندها به شما نشان دهیم که فعالیت در دنیای دیجیتال میتواند تا چه حد برای شما سودمند باشد. امروزه رفته رفته به سمتی میرویم که شیوه خرید، مطالعه و زندگی مردم دچار تحولات اساسی شده است بنابراین شاید لازم باشد که از راهکارهای فروش سنتی به قدری فاصله بگیریم و کم کم با روش های نوین آشنا شویم. امیدواریم از این محتوا لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خودتون رو در رابطه با بازاریابی سئو با ما به اشتراک بگذارید.
خوش حالیم که انتها همراه ما بودید. شما میتوانید برای مشاهده مقالههای بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای مشاهده خدمات کسب و کار آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.