نحوه رتبه بندی گوگل چگونه است؟ 7 فاکتور مهم در رنکینگ سایت

بررسی نحوه رتبه بندی گوگل

اگر مشغول سئو و تولید محتوا هستید میدانید نحوه رتبه بندی گوگل بر اساس چه مولفه هایی است؟ به طور کلی میتوان اینطور گفت که بیش از 40 درصد بازدید ها و ترافیک گوگل نسیب سایت جایگاه اول میشود. بندابراین مهم است که بدانید گوگل بر اساس چه ارزش گذاری سایت ها را در جایگاه های مختلف قرار میدهد و تفاوت سایت رنک یک و یک محتوا در صفحه دوم چیست؟ رسیدن به جایگاه های بالاتر در سئو بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت به طور کلی نادیده گرفته میشوید!

شما با مطالعه این محتوا میتوانید متوجه شوید که چطور میتوانید صفحات سایتتان را بر اساس نکاتی که گوگل برای رنکینگ درنظر میگیرد سئو کنید و جایگاه آنها را بالا تر ببرید. هدف از این مقاله این است که با شناخت برخی از نکات ترافیک بیشتری برای سایتتان داشته باشید. بنابراین پیشنهاد میکنم حتما تا انتهای این محتوا با عوامل رتبه بندی گوگل با آی مهدیار همراه باشید...

عوامل رتبه بندی گوگل چیست؟

به راستی چه چیزی برای جایگاه محتوای شما تصمیم میگیرد؟ چه عاملی مشخص میکند که صفحه سایت شما در صفحه اول باشد یا در صفحه چهارم؟ پاسخ اینجاست که رتبه بندی سایت ها با استفاده از الگوریتم های گوگل انجام میگیرد. هر کدام از این الگوریتم ها وظیفه خاصی بر عهده دارند و محتوا و سایت شما را از دیدگاه های متفاوتی بررسی میکنند.

در همین حال سایت ها برای اینکه بتوانند به بهترین شکل ممکن در نگاه الگوریتم ها یک محتوای ارزشمند و استاندارد بنظر بیایند از اصول و قواعد خاصی پیروی میکنند که به آن "سئو و بهینه سازی" گفته میشود. رعایت این اصول میتواند مهم ترین گام برای دستیابی به رنک های بالاتر باشد که تاثیرات قابل توجهی بر افزایش کیفیت محتوا نیز دارد.

برخی از استراتژی ها و نکات SEO از اهمیت بالاتری برخوردارند که شما میتوانید با پرداختن به آنها سریع تر به موفیقت برسید و در زمان و هزینه هایتان صرفه جویی کنید.

اجرای نکات سئو و بهینه سازی چطور به ما کمک میکند؟

حال به این نکته میپردازیم که چطور میتوانیم با درک فاکتورهای رنکینگ سایت ترافیک و ورودی های سایتمان را افزایش دهیم؟ همانطور که اشاره کردیم برای این کار لازم است که مولفه هایی به نام سئو را در کارهایمان درنظر بگیریم.

بر اساس آمار میتوان گفت که 5 نتیجه اول گوگل که به صورت اورگانیک در این جایگاه قرار گرفته اند 70 درصد کلیک ها را به خودشان اختصاص میدهند. و بعد از آن شانس سایر سایت ها برای کلیک خوردن در حدود 4 درصد کاهش پیدا میکند. حال فرض کنید که صفحه ای از سایت شما در 5 جایگاه نخست قرار میگیرد و روزانه افراد زیادی از طرق آن وارد سایت شما شده و با کسب و کار و فعالیت هایتان آشنا میشوند. و این میتواند به معنای آن باشد که در اه میتوانید مشتری ها و بازدید کنندگان بیشتری داشته باشد.

پس میتوان به این نتیجه رسید که رعایت نکات سئو سایت میتواند برای سایت شما یک تصمیم سودمند و موثر باشد.

نحوه رتبه بندی گوگل بر اساس سئو

7 فاکتور مهم نحوه رتبه بندی گوگل

در اینجه به برخی از مهم ترین عوامل رتبه بندی گوگل نگاهی می اندازیم تا بتوانیم با استفاده از آنها به نتایج بهتری دست پیدا کنیم و با چند استراتژی مهم سئو نیز آشنا شویم.

1: Core web vitals

در سال 2020 بود که گوگل Core web vitals را به عنوان یکی از عامل های مهم به عنوان فاکتورهای رنکینگ سایت معرفی کرد. این مولفه یکی از مواردیست که از سلامت وبسایت شما برای ارائه درست آن به کاربران مطمئن میشود. و نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری(UX) دارد. عناصر حیاتی اشاره شده در این بخش به سه دسته تقسیم میشوند:

(Largest Contentful Paint (LCP:

بزرگترین رنگ محتوایی: این آیتم به معنای سرعت پاسخگویی سایت و لود شدن صفحات آن است. به طور کلی گوگل از سایت ها انتظار دارد که بعد از مدت حداکثر 3 ثانیه به طور کامل لود شوند. زیرا این عامل میتواند موجب کاهش CTR است و نرخ ورود کاربران شود. به همین منظور میتواند با استفاده از راهکارهایی مثل عدم استفاده از طراحی های پیچید، کاهش حجم تصاویر، محدود کردن ریدایرکت ها و... استفاده کنید. پیشنهاد میکنم برای مطالعه موارد بیشتر اینجا کلیک کنید.

(First Input Delay (FID:

اولین تاخیر ورودی. بعد از آنکه یک کاربر وارد سایت شددومین نکته مهم میزان موفقیت سال برای برقرای تعامل و درگیر کردن مخاطبان است. اینکه سایت شما بتواند تا چه اندازه به سرعت و دقت پاسخ نیاز افراد را بدهد یکی از موارد مهمی است که در نحوه رتبه بندی گوگل درنظر گرفته میشود.

(Cumulative Layout Shift (CLP:

تغییر چیدمان تجمعی. به معنای ثبات بصری و نحوه طراحی سایت برای استفاده بهتر و دسترسی بیشتر به آن است. اینکه سایت به چه میزان چیدمان اصولی و استانداری داشته باشد برا کاربران بیار مهم است. علاوه بر آن نظم و ایجاد دسترسی های مناسب از موارد مهم است. رنگ بندی های استفاده شده، سادگی استفاده از بخش ها و ساخت محیط کاربری دعوت کننده از موازد مهم در امتیاز دهی بخش CLP است.

Core web vitals یکی از فاکتورهای رنکینگ سایت است

این سه آیتم مهم نشانگر آن است که یک سایت تا چه میزان طراحی و مدیریت مناسبی داشت است. بنابراین گوگل استاندارهای معینی را برای افراد و سایت ها در زمینه بهبود سرعت و جلب رضایت کاربران درنظر گرفته است که از آنها به عنوان ملاکی در رتبه بندی استفاده میکند.

بر اساس تحقیقات انجام گرفته در سال 2021 تنها 5% از وبسایت ها توانسته اند هر سه این معیار ها را به خوبی رعایت و رتبه خوبی در زمینه Core web vitals کسب کنند.

2: سن و اقدار دامنه

بدون شک تنها مولفه موثر در رتبه بندی سایت ها تنها در اجرای مولفه های سئو نیست. و مواردی مثل سن و اعتبار دامنه نیز بسیار موثر است. بنابراین در مقایسه یک سایت پرسابقه و یک سایت تازه کار محتوایی که از طریق یک منبع قدیمی و معتبر منتشر میشود، شانس بیشتری برای کسب جایگاه اول دارد. سن دامنه به زمانی گفته میشود که دامنه در گوگل ثبت میشود و domain Authority نیز اهتباری است که گوگل بر اساس فعالیت و عملکرد سایت ها به آنها میدهد.

3: بهینه سازی نسخه موبایل

بر اساس تحقیقات بیش از 50 درصد جستجوها و بازدید سایت از طریق تلفن های همراه انجام میشود. بنابراین برای شناخت نحوه رتبه بندی گوگل لازم است که طراحی بهینه نسخه تلفن همراه را در اولویت قرار بدهید زیرا اکثر افرا از تلفن های هوشمند برای گردش در دنیای وب استفاده میکنند و سایت ها باید خودشان را مطابق با این آمار برای سازگاری با موبایل آماده کنند.

اگر تنها بر روی ساخت یک نسخه موبایل جذاب و متفاوت تمکز کنید بخش زیادی از مخاطبانتان را از دست میدهید. پس لازم است برای بدست آوردن فاکتورهای رنکینگ سایت طراحی سایتتان را بر اساس نمایش در موبایل سازگار کنید.

بهینه سازی نخسه موبایل برای عوامل رتبه بندی گوگل

4: لینک سازی

پیروی از استراتژی های لینک سازی هم میتواند در نحوه رتبه بندی گوگل مولفه پر اهمیتی باشد. برای اینکه بتوانید یک محتوای خوب داشته باشید باید به چند نکته توجه کنید.

  • لینک های داخلی بسازید: به دلیل اینکه کاربرانتان را به سایر بخش ها و محتواهای سایتتان هدایت کنید. و این نکته را درنظر داشته باشید که استفاده از یک لینک داخلی از یک صفحه با رنک بالا به یک صفحه تازه میتواند ارزشش را به صفحه جدید نیز منتثل کند.
  • لینک های خارجی بسازید: زیرا گوگل اهمیت بالایی برای تعامل بین سایت ها قائل است.
  • بک لینک ها را فراموش نکنید: زیرا از این طریق میتوانید بوسیله سایر سایت ها نیز مخاطبان جدید را وارد سایتتان کنید.

موارد گفته شده همه از نکاتی هستند که گوگل به آنها توجه میکند. لینک سازی میتواند عامل پیوستگی و انسجام بین صفحات باشد. بنابراین این مولفه برای نحوه رتبه بندی گوگل مهم است.

5: تولید محتوای ارزشمند

رعایت تمامی این موارد بدون توجه به اصل یک محتوا بی فاید است. محتوایی که تولید میکنید باید برای کسی که دنبال آن میگردد سودمند باشد. در غیر این صورت گذاشتن آن در جایگاه های ابتدایی بدون فایده خواهد بود زیرا در نهایت رضایت کاربران جلب نخواهد شد. زیرا نحوه رتبه بندی گوگل به این صورت است که افراد را تا حد ممکن به سریع ترین و رضایت‌بخش ترین راه ممکن به هدفشان برساند. بنابراین باید برای آنکه محتوایی مطلوب برای کاربران تولید کنید باید یک مجموعه کامل را درنظر بگیرید تا محتوایی غنی تولید کنید. در اینجا به صورت موردی به چندین مورد میپردازیم:

  • توجه به خوانایی متن
  • رعایت دستور زبان
  • جامع و کامل بودن متن؛ نوشته نباید خیلی کم و یا خیلی زیاد باشد!
  • استفاده درست و به جا از عبارت کلیدی و پرهیز از تکرار زیاد کلمات
  • بکارگیری تصاویر و یا ویدیو ها برای کمک بیشتر به افراد
  • پرهیز استفاده متن های بلند و جایگزینی آن با پاراگراف بندی های کوتاه تر

پیشنهاد میکنم برای مطالعه موارد بیشتر و کامل‌تر مقاله "جمع بندی تمامی نکات و اصول سئو محتوای سایت" را مطالعه کنید.

6: سئو تکنیکال

همانطور که شاره کردیم لیست عوامل رتبه بندی گوگل محتوا، همه چیز نیست! بلکه نکاتی دیگری هم هست که باید به آنها بپردازید. سئو تکنیکال یا فنی میتواند شامل موارد لیست زیر باشد:

  • استفاده از تگ های هدینگ مناسب
  • بکار بردن درست و بجای کلمات کلیدی در تیترها، متن جایگزین، عنوان و...
  • استفاده مناسب از توضیح متا با 110 تا 150 کارکتر و بسیاری موارد دیگر که باید در متن به آنها پرداخت.
  • تحقیق برای انتخاب یک کلمه مناسب با شانس نمایش بالا
  • علاوه بر اینها ساخت یک سایت مپ استاندارد، بهینه سازی سرعت و امنیت سایت از موارد مهم در سئو تکنیکال است.

7: طول محتوا

بدون شک یکی از عوامل اصلی محتواها برای رغابت بر سر نحوه رتبه بندی گوگل، طول محتوا است. برای مثال دو صفحه با یک میزان استاندارد طراحی، سرعت، اعتبار دامنه و ... ولی با یک کلمه کلیدی مشترک را درنظر بگیرید. یکی از سایت ها 800 کلمه و سایت دیگر 1500 کلمه طول متن دارد. در این مقایسه میتوان به وضوح گفت سایتی که از تعداد کلمات و تصاویر بیشتری استفاده کرده در نظر گوگل یک محتوای جامع و مفیدتر است بنابراین در جایگاه بالاتری قرار میگیرد.

در نتیجه سعی کنید برای نوشتن کامل بودن اطلاعات را مدنظر قرار دهید و سعی کنید از طریق منابع مختلف اطلاعات جدید و مفیدی گردآوری کنید تا بتوانید به بهترین شکل نیاز و سوالات مخاطبان را برطرف کنید.

جمع بندی

در این محتوا سعی کردیم اطلاعات تازه ای درباره مولفه های مهم درباره نحوه رتبه بندی گوگل و فاکتورهای رنکینگ سایت با شما به اشتراک بگذاریم. این موارد میتوانند برای شما یک راهنما و یادآوری برای چک لیست کاریتان باشند تا از این طریق سایت و محتوایتان را در جایگاه های بالاتری از گوگل ببینید.

جا دارد به این نکته اشاره کنیم که استراتژی های گوگل به صورت مداوم در حال تکامل و بروزرسانی هستند برای همین هیچ وقت نمیتوان نکته ای را به صورت دقیق و همیشگی معرفی کرد. اما آنچه که روشن و واضح است این است که اگر برای کسب اعتماد و رضایت کاربرانتان بهترین خدمات را ارائه کنید، پس از کمی تلاش و صبر دوست همیشگی گوگل خواهید بود. امیدواریم از این محتوا لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیاتتون رو درباره عوامل رتبه بندی گوگل با ما به اشتراک بگذارید.

خوش حالیم که تا انتهای این محتوا همراه ما بودید. پیشنهاد میکنم برای مطالعه مقاله های بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات دیجیتال مارکتینگ و کسب و کار آنلاین به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.

عضویت در شبکه های اجتماعی آی مهدیار

کلی مطالب و ترفند باحال و از دست ندی 🙂

مطالب پیشنهادی

آموزش نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام
نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام‌؛ شکاندن قفل درب‌های بسته
دانستن ترفندهای پیج کاری اینستاگرام
بررسی مفیدترین ترفند‌های پیج کاری اینستاگرام که پیج شما را متحول میکند
بررسی اینگیجمنت ریت اینستاگرام و روش های افزایش تعامل در اینستاگرام
اینگیجمنت ریت اینستاگرام، خون جاری در رگ های صفحات شما
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی، یک قدم تا رسیدن به پول داری…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند

بیست − 8 =