آشنایی با اصطلاحات سئو: مفاهیمی که باید در سال 2022 بدانید

معرفی رایج ترین اصطلاحات سئو

بدون شک کسب اطلاعات درباره هر موضوعی از اولویت های یادگیری آن است. امروزه نام سئو و بهینه سازی یا SEO بسیار به گوش میرسد و یکی مسایل روز دنیای دیجیتال محسوب میشود. بنابراین شناخت متداول ترین اصطلاحات سئو میتواند به درک بهتر شما از این موضوع بسیار کمک کند. از طرفی شما با آگاهی بیشتر این عبارت ها میتوانید در هنگام مواجه شدن با آنها اطلاعات درستی داشته باشید. پس مطالعه یک واژه نامه سئو میتواند برای شما مفید باشد زیرا میتواند شما را با اصطلاحات فنی آشناتر کند.

در این محتوا از آی مهدیار سعی کردیم تعریفی ساده و کاربردی برای رایج ترین مفاهیم سئو در اختیار شما قراردهیم. پس پیشنهاد میکنم این محتوا را از دست ندهید و تا انتها همراه ما باشید...

معرفی رایج ترین اصطلاحات سئو:

مفاهیم سئو

1: سئو و بهینه سازی

سئو و بهینه سازی (Search Engine Optimization) SEO به معنای انجام اقداماتی است که موجب قرارگیری سایت در جایگاه های بالاتر میشود. این اقدامات بر اساس امتیازدهی و شاخصه های الگوریتم برای رتبه بندی سایت ها است. بنابراین انجام دستورالعمل های سئو برای هر سایت ضروری است و باعث افزایش ورودی و بازدیدهای سایت میشود.

2: لینک یا پیوند

لینک یا پیوند میتواند بین دو صفحه ارتباط برقرار کند. لینک سازی یکی اقدامات بسیار مهم در سئو سایت است که میتواند باعث افزایش یا انتقال رنک و اعتبار شود. در ارتباط با لینک سازی سایت مفاهیم بسیاری وجود دارد که به آن میپردازیم.

3: لینک داخلی

لینک داخلی یا Internal link به پیوند دادن دو صفحه از یک وبسایت گفته میشود. با ساختن لینک های داخلی میتوان کاربران را به دیدن بخش های بیشتر یاز سایت تشویق کرد. و همچنینی اعتبار صفحات را تا حدودی به یکدیگر انتقال داد.

4: لینک خارجی

به ساخت یک ارتباط از یک سایت به سایت دیگر لینک سازی خارجی میگویند. این لینک سازی میتواند باعث بوجود آمدن تعامل بیشتر بین سایت ها شود. یک سایت میتواند به دو صورت برای شما لینک خارجی بسازد Do follow که باعث انتقال اعتبار میشود و no follow که رنکی را جا به جا نمیکند.

لینک سازی خارجی و داخلی

5: بک لینک

یکی دیگر از مفاهیم سئو در لینک سازی بک لینک است. به طور ساده میتوان گفت اگر یک سایت دیگر برای وبسایت شما لینکی بسازد برایتان بک لینک محسوب میشود. بک لینک ها در صورت داشتن تگ Dofollow میتوانند در سئو سایت بسیار مفید و موثر باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بک لینک ها و نحوه ساخت آنها اینجا کلیک کنید.

6: انکرتکست

به متنی یا عبارتی که برای مشخص کردن لینک استفاده میکنند انکرتکست میگویند. مثلا در جمله بالایی لینک مربوطه درون واژه "اینجا کلیک" قرار گرفته است. این عبارت ها معمولا به شکل متفاوتی نسبت به سایر متن نمایش داده میشوند و کاربران را به مراجعه به لینک ها و مشاهده صفحات دیگر تشویق میکنند. این عبارت ها میتوانند شکل های مختلفی داشته باشند که پیشنهاد میکنم محتوای "بررسی جامع انکر تکست Anchor Text و 7 نوع نگارش آن" را مطالعه کنید.

دقت کردید؟ همین حالا با یک انکرتکست دیگر مواجه شدید!!

7: لینک شکسته یا Broken Link

به پیوندی که به یک صفحه با ارور 404 منتهی میشود لینک شکسته گفته میشود. در اصل لینک های شکسته از یک سمت به صفحه ای وصل هستند که به هر دلیلی دیگر موجود نیست و باز نمیشود. لینک های شکسته تاثیر مثبتی بر سئو سایت شما نمیگذارند و بهتر است که به سرعت اصلاح شوند.

اصطلاحات سئو

8: عبارت کلیدی

عبارت کلیدی یکی از مهم ترین اصطلاحات سئو و بخش های یک محتوا است. عبارت کلیدی یا keyword عبارتی ایت که شما یک محتوا را با استفاده از آن به گوگل معرفی میکنید برای همین انتخاب درست عبارت کلیدی باری یک محتوا باعث میشود تا در بین نتایج به صورت موثر دیده شود.

9: عبارت کلیدی بلند یا long tail keyword

این عبارت از 3 تا 5 کلمه تشکیل شده است و ممکن است شما هم آن را به عنوان مفاهیم سئو شنیده باشید. زیرا معمولا انتخاب عبارت های کلیدی بلند برای صفحات سایت نتیجه بهتری دارد. به این خاطر که شانس شما برای ظاهر شدن در نتایج اول بیشتر خواهد بود. علاوه بر این Long tail keyword به صورت مشخص و دقیق‌تر موضوع محتوا را مشخص خواهد کرد و میتوان انتظار داشت که مقاله به شکل بهینه تری در نتایج ظاهر شود. برای یادگیری نکات بیشتر درباره کلمات کلیدی بلند و نحوه پیدا کردن آنها اینجا کلیک کنید.

10: عبارت کلیدی LSI

به طور کلی ما میتوانیم در هر محتوا تنها یک عبارت کلیدی اصلی داشته باشیم. اما گوگل این اجازه را به ما میدهد که برای پرهیز از تکرار بیش از حد یک کلمه در متن و کاهش سطح خوانایی از یک یا دو عبارت دیگر نیز در کنار کلمه کلیدی اصلی استفاده کنیم که به آن عبارت کلیدی LSI میگویند.

11: توضیح متا Meta Description

در اصطلاحات سئو توضیح متا یا Meta Description به معنای شرح کوتاه و مختصری از محتوا است که در لیست نتایج گوگل در قسمت زیر عنوان به کاربران نمایش داده میشود. در این قسمت میتوان از عبارت کلیدی و کلمات مرتبط با آن استفاده کرد. بکارگیری جمله بندی های موثر به منظور استفاده حداکثری از این بخش بسیار مهم است. در سال های اخیر این مسئله بیش از پیش به چشم میخورد که الگوریتم های گوگل لزوما چیزی که شما در قسمت متا مینویسید را در نتایج قرار نمیدهند بلکه خودشان بخشی از متن را انتخاب میکنند.

نمونه ای از توضیح متا

12: الگوریتم گوگل

یکی از اصطلاحات سئو که ممکن است در زمان کار بارها با ان مواجه شوید الگوریتم های گوگل هستند. این الگوریتم ها در طی سالهای مختلف ساخته شده و تکامل پیدا کرده اند. هدف و وظیفه اصلی این الگوریتم ها بررسی دقیق محتوا ها و ارزشیابی آنهاست. به همین خاطر شما میتوانی محتواهای ارزشمند و مفید تر را در جایگاه های بالاتری ببینید. الگوریتم ها تنوع بالایی دارند و هر کدام برای منظور خاصی توسعه پیدا کرده اند.

از جمله آنها میتوان به الگوریتم پاندا، پنگوئن، کبوتر، رنک برین، گورخر و .... اشاره کرد.

13: سئو تکنیکال

مجموعه اقداماتی از سایت که شامل کراهای فنی، کد نویسی ها برنامه نویسی و... است . در اصل میتوان گفت که سئو تکنیکال مربوط به فراهم کردن یک مبسر مناسب برای سایت است. کارهایی مثل تامین سرعت، امنیت، رسیدگی به لینک های شکسته، ریدایرکت های 404، بهینه سازی عملکرد ربات ها، ساخت سایت مپ و... از وظیفه های متخصص سئو تکنیکال است.

14: سئو داخلی

سئو داخلی یا on page seo جزء مسائل کاربردی و مفاهیم سئو است. این مجموعه اقدامات کارهایی است که شما درون سایت و محتوای خودتان به منظور استاندارد کردن محتوا در برابر الگوریتم های گوگل انجام میدهید تا به این شکل جایگاه بهتری کسب کنید. سئو داخلی سایت نکات بسیار زیادی از جمله بهینه سازی URL، استفاده از عبارت های کلیدی، لینک سازی اصولی، استفاده درست از عنوان و زیر عنوان ها، کمک گرفتن از تصاویر یا ویدیوها و نگارش یک محتوای اصولی است.

15: سئو خارجی

سئو خارجی یا off page seo به کارهایی گفته میشود که افراد برای ارتقا و بهبود سایتشان از طریق خارج سایتشان انجام میدهند. فعالیت هایی مثل رپورتاژ آگهی، ساخت بک لینک، تعامل در فضای مجازی، PR، برند سازی و... سئو خارجی محسوب میشوند.

16: رابط کاربری UI

در مفاهیم سئو، رابط کاربری یا User Interface به نوعی واسطه میان شما و کاربران گفته میشود که پوسته بیرونی سایت را تشکیل میدهد. این پوسته همان بخشی است که با طراحی شما به مخاطبان نمایش داده میشود. این رابط باید منظم، دعوت کننده، با ساده کردن دسترسی ها و مخاطب پسند باشد. رابط کاربری هر سایت قالب و شکل متفاوتی دارد. UI یک سایت فروشگاهی با سایت آموزشی یا سرگرمی متفاوت است. و باید تا حدامکان بر اساس بازخورد کاربران به بهترین شکل طراحی شود.

17: تجربه کاربری UX

UI و UX هردو از مهم ترین مفاهیم سئو تکنیکال سایت هستند. اما این دو را نباید با یکدیگر اشتباه گرفت. در بخش بالا با رابط کاربری آشنا شدیم. تجربه کاربری یا همان User Experience به حس و اثر یک سایت و صفحات مختلف آن بر مخاطبان و بینندگان در زمان کار و استفاده از آن است. این حس میتواند در زمان استفاده از وب‌سایت به دلیل نحوه طراحی ها، ایجاد دسترسی، استفاده از رنگ‌ها، فونت و بسیاری موارد دیگر مثبت یا منفی باشد. به همین دلیل است که در اصطلاحات سئو بسیار به این مورد و ارتقا آن پرداخته میشود.

18: SERP صفحات نتایج گوگل

SERP یا Search Engine Results Pages به معنای نمایش سایت ها در صفحه نتایج گوگل است. ممکن است شما این کلمه را در مفاهیم سئو زیاد بشنوید. زیرا این کلمه نشان دهنده رنک و یا جایگاه محتواهای یک وبسایت در لیست گوگل با یک عبارت کلیدی مشخص است. به طور کلی لیستی که به شما نمایش داده میشود شامل 10 محتوا در هر صفحه است و افراد میتوانند صفحات مختلف این لیست را بازدید کنند که به این قسمت SERP میگویند.

19: نتایج پولی

نتایج پولی یا Paid results به نتایجی از گوگل گفته میشود که از طریق پرداخت پول و گوگل ادز به جایگاه بالایی دست پیدا میکنند. بنابراین این محتوا ها پس از تمام شدن اشتراکشان به جایگاه حقیقشان برمیگردند. در کنار این نوع ا زنتایج میتوان Ad مخفف واژه Advertise یا آگهی را مشاهده کرد.

20: نتایج اورگانیک

نتایج اورگانیک در مفاهیم سئو محتواهایی هستند که برای رسیدن به جایگاه های اولیه پولی پرداخت نکرده‌اند. و به صورت کاملا طبیعی با انجام اصول سئو، محتوا را به رتبه و ورودی خوبی رسانده اند. سئو اورگانیک سایت و رغایت با سایر صفحات ممکن است سخت یا زمانبر باشد اما نتیجه آن ماندگاری بالاتری دارد.

21: بودجه خزش یا اسکرول باجت

بودجه خزش در اصطلاحات سئو به معنای مقدار بودجه درنظر گرفته گوگل برای مراجعه به سایت و ثبت آن است. گوگل از ربات هایی به نام خزنده استفاده میکند که اصطلاحا اسکرولرها سایت را مورد بررسی قرار میدهند و در صورت مشاهده محتوای جدید آن را ثبت میکنند. اسکرول باجت سایت ها با یکدیگر متفاوت است و مقدار آن به عوامل زیادی بستگی دارد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت هرچقدر بودجه خزش سایت کم باشد مطالب سایت زمان بیشتری برای شناسایی و ثبت شدن در گوگل نیاز دارند.

22: آدرس یا URL

آدرس یا URL سایت نامی است که سایت بوسیله ان شناخته میشود. شما میتواندی این آدرس را از بالای هر صفحه کپی کنید و با افراد در غالب یک لینک به اشتراک بگذارید. هر صفحه از یک سایت باید دارای آدرس منحصر به فرد به زبان فارسی یا انگلیسی باشد.

23: لوکال سئو

Local seo یا سئو محلی به معنای سئوی محتوا به منظور بیشتر مورد توجه قرار گرفتن در یک منطقه خاص است. به طور مثال کسب و کارها باید بر روی سئو محلی سایتشان برای محله و استان خودشان سرمایه گذاری کنند. این نوع از سئو اصول مختلفی دارد ه در نهایت باعث جذب مشتری و مخاطبان هدف از محدوده مورد نظر میشود.

25: سئو معکوس یا سئو منفی

سئو منفی یا معکوس در اصطلاحات سئو به معنای اقداماتی است که سایت های رغیب برای تخریب و کاهش جایگاه شما انجام میدهند. بنابراین بایاد در برابر این حرکت هوشیار باشید و با آنها مقابله کنید. کارهایی مثل دزدی محتوا، ساخت لینک های مخرب، هک کردن وبسایت و یا تخریب هاست از جمله این موارد است.

26: سئو تصاویر

سئو و بهینه سازی تصاویر در مفاهیم سئو به مجموعه کارهایی گفته میشود که برای قرار گرفتن تصاویر در جایگاه های مرتبط و نمایش بهتر آن در بخش تصاویر گوگل انجام میشود. تا در صورت جستجوی کاربران گوگل بتواند با درک درست تصویر از طریق متن جایگزین به بهترین شکل آن را نمایش دهد. استفاده از متن جایگزین، استفاده از تصاویر انحصاری، کمپرس کردن تصاویر برخی از نمونه های بهینه سازی تصاویر است.

جمع بندی

در این محتوا سعی کردیم تا بررسی پرکاربرد ترین و متداول ترین اصطلاحات سئو به شما در شناخت آنها به صورت کاملا ساده کمک کنیم و با دادن توضیح مختصری درباره هر یک شما را بیشتر با مفاهیم سئو آشنا کنیم. امیدواریم از این محتوا لذت برده باشید. لطفا نظرات و سوالاتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

خوش حالیم که تا انتهای این محتوا همراه ما بودید. پیشنهاد میکنم برای مطالعه مقاله های بیشتر به وبلاگ آی مهدیار و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات دیجیتال مارکتینگ و کسب و کار آنلاین به وبسایت آی مهدیار مراجعه نمایید.

عضویت در شبکه های اجتماعی آی مهدیار

کلی مطالب و ترفند باحال و از دست ندی 🙂

مطالب پیشنهادی

آموزش نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام
نحوه بازگردانی پیج اینستاگرام‌؛ شکاندن قفل درب‌های بسته
دانستن ترفندهای پیج کاری اینستاگرام
بررسی مفیدترین ترفند‌های پیج کاری اینستاگرام که پیج شما را متحول میکند
بررسی اینگیجمنت ریت اینستاگرام و روش های افزایش تعامل در اینستاگرام
اینگیجمنت ریت اینستاگرام، خون جاری در رگ های صفحات شما
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی
افزایش درآمد از آنلاین شاپ تلگرامی، یک قدم تا رسیدن به پول داری…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * علامت زده شده‌اند

دو + 14 =